Az üldözött zsidókhoz hasonlította az oltatlanokat egy holland képviselő

Thierry Baudet holland parlamenti képviselő mindezt egy koncentrációs tábor fotójával illusztrálta.

Holokauszt-túlélők és zsidó szervezetek bírósági eljárást kezdeményeztek Thierry Baudet holland parlamenti képviselő ellen azért, hogy távolítsa el a Twitter-oldaláról azokat a bejegyzéseket, amelyekben az oltatlanokat „az új zsidókként”, a „kirekesztéstől a fejüket elfordítókat” pedig „az új nácikként” emlegette.

Thierry Baudet (Fotó: Sleutelstad / Wikimedia Commons)

A bíróság a posztok törlésére szólította fel a képviselőt, amiért céltalanul megsértette a holokauszt túlélőit és rokonait. Baudetnek erre két napja van, ha ezt nem teszi meg, akkor 25 ezer euró bírságot kell fizetnie.

Baudet azért gondolta úgy, hogy a holokauszt idején üldözött zsidókat az oltatlanokhoz kell hasonlítania, mert a holland szabályok korlátozzák az oltatlanok hozzáférését bizonyos nyilvános szolgáltatásokhoz. Még egy koncentrációs tábor fotóját is kiposztolta azzal, hogy: „Hogy LEHETSÉGES nem észrevenni, hogy a történelem ismétli önmagát?”

A jobboldali populista képviselő, aki 2017 óta tagja a holland törvényhozásnak, őrültségnek tartja a bíróság döntését, és fellebbezni fog ellene. (444)

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp