Oltásellenesek fenyegetik a gyerekek oltására biztató rabbit

Chaim Kanievskyt, az izraeli ultraortodoxok egyik vezető rabbiját és családját az oltásellenesek „gyerekek meggyilkolásával” vádolják, amiért kiállt az 5-11 éves korú gyermekek koronavírus elleni védőoltása mellett.

A fenyegetések telefonon, e-mailekben és levelekben érkeztek, de néhányan még Kanievsky otthonába is megpróbáltak betörni. Ezért a háza védelmét megerősítették, azokkal a rendezvényekkel együtt, amelyeken a rabbi részt vesz.

Chaim Kanievsky rabbi hívei körében (Fotó: Dudi Fridman / Wikimedia Commons)

„Egyesek megpróbálják megfélemlíteni a rabbit és családját, hogy változtassa meg az oltásokkal kapcsolatos döntését, de természetesen ő azon a véleményen van, hogy szükség van az oltásokra” – mondta Meir Gross, Kanievsky biztonsági főnöke.

Kanievsky november 25-én találkozott az izraeli egészségügyi minisztérium tisztviselőivel. Ezen a találkozón a tisztviselők Kanievsky támogatását kérték az ország gyermekoltási kampányához. Mivel a haredi ortodox közösség magasabb születési aránya miatt az 5-11 éves izraeli gyermekek nagy része ehhez a közösséghez tartozik, így különösen fontos volt, hogy a rabbi támogassa a gyermekek oltását.

A találkozón Kanievsky támogatásáról biztosította az oltási kampányt, és azt mondta, hogy minden 5 éves és annál idősebb gyermeknek meg kell kapnia a koronavírus elleni vakcinát. A rabbi már korábban is támogatta a 12 éves és annál idősebb gyermekek beoltását a nyáron, amikor Izrael elkezdte beadni a vakcinát ennek a korosztálynak.

Az esetről beszámoló Ynet szerint Kanievsky unokája, aki 93 éves nagyapja szóvivőjeként és közvetítőjeként tevékenykedik, az utcán fenyegetéseket kapott olyan emberektől, akik azt kiabálták, hogy „gyilkosok vagytok”, és azzal vádolták, hogy „gyermekek vére” tapad a kezéhez. Az unoka állítólag olyan fenyegetéseket is kapott, hogy megerőszakolják a gyermekeit. (JTA)

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp