98 éves lesz a magyar származású holokaszt túlélő, aki TikTok sztár lett

Lily Ebert a dédunokája segítségével készít videókat a holokauszttal kapcsolatban, milliós követőtábora lett. A dédunoka most azt kéri, küldjünk születésnapi jókívánságokat Lily-nek.

A holokauszt-túlélő Lily Ebert december 29-én ünnepli 98. születésnapját. A TikTokon 1,5 millió követővel rendelkező magyar származású Lily a népszerű alkalmazást használja a holokauszt oktatására és tapasztalatainak megosztására dédunokája, Dov segítségével.

Lily Ebert Bonyhádon született, ma Nagy-Britanniában él. Korábban azt nyilatkozta, hogy még a felszabadulás után sem gondolta volna, hogy képes lesz gyereket vállalni. Arról pedig álmodni sem mert volna, hogy 34 unokája lesz.

Lily dédunokája, Dov Forman segítségével vezeti a Tiktok fiókját. Dov elmondta, hogy szerinte a közösségi média nagyon jó felület arra, hogy a fiatalok halljanak a holokausztról és az azt követõ népirtásokról.

“Hihetetlenül büszke vagyok arra, hogy segíthetek neki, hogy emberek millióihoz jussanak el a gondolatai” – mondta.

Dov most arra kéri az olvasókat, hogy tegyék különlegessé ezt a napot azzal, hogy küldnenek egy születésnapi képeslapot a dédnagymamának.

Ha szeretne részt venni, kérjük, írjon az alábbi címre:

Dov Forman és Lily Ebert

17 Portland Place

London W1B 1PU

Lily Ebertnek és Dov Formannak nemrég magyarul is megjelent a könyve Lily fogadalma – Hogyan éltem túl Auschwitzot, és merítettem erőt a továbblépéshez címmel a 21. Század Kiadónál.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp