Különleges divatbemutatón világítottak rá társadalmi problémákra a Miss Universe versenyzői Izraelben

A Miss Universe résztvevői Jeruzsálemben hívták fel a figyelmet a fenntartható divat és a mentális egészség fontosságára.

Holnap rendezik meg Eilaton a Miss Universe szépségversenyt, a résztvevők azonban már egy ideje Izraelben tartózkodnak, és járják be az országot. Az egyik útjuk során Jeruzsálembe érkeztek, ahol egy különleges, használt ruhákat árusító bolt számára rendeztek divatbemutatót. A Haboydem (A padlás) nevet viselő üzletben olyan nőket alkalmaznak, akik valamilyen mentális problémákkal küszködnek, így a bolt egyfajta rehabilitációs központként is működik.

A Miss Universe versenyzői az eseményen azzal a céllal öltöztek a Haboydem használt ruháiba, hogy egyrészt a fenntartható divatot népszerűsítsék, valamint a mentális egészség fontosságára hívják fel a figyelmet.

A Haboydem foglalkoztatást és képzést biztosít a mentális egészséggel kapcsolatos problémákból felépülő nők számára. Minden munkavállalónak személyre szabott rehabilitációs tervet készítenek, amelyet foglalkozásterapeuta vagy szociális munkás segítségével alakítanak ki. A programban részt vevő alkalmazottak rövid műszakokban dolgoznak.

A folyamat végén a munkavállalók támogatást kapnak az álláskereséshez. Ez magában foglalja az állásinterjúk nyomásának kezelését, az új munkahelyre való beilleszkedést, illetve a stabil foglalkoztatás fenntartását. A Haboydem Erisz Avihod, az üzlet vezetője szerint arról szól, hogy adnak egy második esélyt, mind a használt ruháknak, mind pedig az alkalmazottaknak. (Israel21c)

Holokauszt-túlélő volt a Miss Universe egyik versenyzőjének dédapja – Kibic Magazin

A Puerto Ricó-i versenyző, Michelle Colón szombaton mesélt a családi múltról a versenytársainak. Dani Dayan, a Yad Vashem elnöke és Izrael egykori New York-i főkonzulja Twitteren közzétett egy videót Colónról, amelyben feltárja a családja történetét a versenyzőtársainak. “Azért jöttem ide Izraelbe, mert tudtam, jobban kötődöm ehhez az országhoz a családom miatt.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp