Sorozat készül a müncheni olimpián résztvevő izraeli sportolók elleni terrortámadásról

Az izraeli dokudráma készítői eddig nem ismert német kormányzati dokumentumok és ritka korabeli felvételek bemutatását ígérik.

München 72 címmel háromrészes dokudrármát forgat az izraeli HOT8 tévécsatorna, a gyártásban Will Smith németországi produkciós cége is részt vesz. A sorozat azokat az 1972-es müncheni olimpián történt eseményeket dolgozza fel, amelyek során palesztin terroristák meggyilkoltak 11 izraeli sportolót.

Az egyik terrorista Münchenben

A dokudráma szereplői között lesz Szagi Muki izraeli cselgáncsozó, aki az egyik áldozatot, a súlyemelő Joszef Romanót alakítja majd. A film korabeli a felvételeket a színészek által eljátszott jelenetekkel fogja vegyíteni, a készítők a képernyőkön eddig még be nem mutatott felvételeket is ígérnek, amelyek az olimpiai faluban készültek.

A München 72 a készítők szerint olyan, eddig titkosított német kormányzati dokumentumokat is be fog mutatni, amelyek feltárják azokat a túszmentő akció kudarcához és végül az izraeli sportolók meggyilkolásához vezető fejleményeket.

A sorozat forgatása már elkezdődött Izraelben és Németországban Roman Sumunov rendezésében. Az izraeli rendező 2016-os Babiloni álmodozók című dokumentumfilmjét többek között a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon is díjazták.

A München 72 a jövő év szeptemberében kerül bemutatásra Izraelben a müncheni terrortámadás 50. évfordulója alkalmából. (Haaretz)

Ezen a napon ejtették túszul és gyilkolták meg az izraeli sportolókat a müncheni olimpián – Kibic Magazin

1972. szeptember 5-én Münchenben a Fekete Szeptember palesztin terrorszervezet tagjai túszul ejtették az izraeli olimpiai csapat tizenegy tagját. A terroristák az összes izraeli sportolót meggyilkolták a túszdráma során. 46 évvel ezelőtt, ezen a napon a Fekete Szeptember palesztin terrorszervezet nyolc tagja betört a müncheni olimpián résztvevő izraeli csapat szálláshelyére, ahol tizenegy sportolót és edzőt túszul ejtett.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp