Holokauszt-túlélő volt a Miss Universe egyik versenyzőjének dédapja

A Puerto Ricó-i versenyző, Michelle Colón szombaton mesélt a családi múltról a versenytársainak.

Dani Dayan, a Yad Vashem elnöke és Izrael egykori New York-i főkonzulja Twitteren közzétett egy videót Colónról, amelyben feltárja a családja történetét a versenyzőtársainak.

“Azért jöttem ide Izraelbe, mert tudtam, jobban kötődöm ehhez az országhoz a családom miatt. A dédnagyapám Dél-Amerikába menekült a holokauszt elől. “

Colón megköszönte Dayannak, hogy megosztotta a videót, és Twitteren azt írta, hogy “dédapjám, Rodolfo Cohn a holokauszt túlélője volt; minden családtagját elvesztette, a Karib-térségbe költözött, hogy új fejezetet kezdjen az életében. A nagymamám, Dorila Thomas, rabszolgák leszármazottja volt.”

Colón fotókat is megosztott a dédszüleiről. „Gyönyörű családjuk volt, tele erős nőkkel, akik az utánuk jövőknek is megtanították a rugalmasság, a második lehetőség és a kemény munka értékét”, tette hozzá a Puerto Rico-i versenyző.

Colón és a többi Miss Universe versenyző Hanuka harmadik éjszakáján érkeztek a jeruzsálemi King David Hotelbe, és találkoztak helyi politikusnőkkel, nonprofit szervezetek vezetőivel és Moshe Lion jeruzsálemi polgármesterrel.

Először ad otthont Izrael a Miss Universe vetélkedőnek, amelyre december 12-én kerül sor. A verseny annak ellenére folytatódik, hogy az Omicron variáns miatt a közelmúltban megtiltották a külföldiek belépését az országba.

A versenyen részt vevő Franciaország képviselőjének, Clémence Botinonak a koronavírus-tesztje pozitív lett a múlt héten, nem sokkal Izraelbe érkezése után. Botinót később egy kormányzati szállodába vitték, és elkülönítették.

A múlt hónapban a Dél-afrikai Köztársaság versenyzőjét a saját kormánya helyezte nyomás alá, hogy ne vegyen részt az izraeli vetélkedőn, de ő ellenállt ennek a követelésnek.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp