Majdnem meglincseltek két izraelit, akik tévedésből behajtottak egy palesztin városba

A breszlávi haszidokhoz tartozó két férfit a Palesztin Hatóság védelmi szervének emberei mentették ki a feldühödött tömegből Ramallah városában.

Tegnap este két izraeli behajtott a Palesztin Hatóság központjának számító Ramallah városba, ahol helyiek a járművükre támadtak. A két breszlávi haszid férfit a palesztin biztonsági erők emberei menekítették ki a tömegből, majd adták át az izraeli hadseregnek a város határánál.

A két férfi szerencsés módon komolyabb sérülés nélkül megúszta a kalandot, az autójukat azonban felgyújtotta a dühöngő tömeg. Az izraeli hatóságoknak kihallgatásuk során azt mondták, hogy tévedésből hajtottak be a palesztin városba, miután egy arab férfi félretájékoztatta őket.

Elmondásuk szerint Hasmonaim nevű településre igyekeztek, és egy benzinkútnál azt a tanácsot kapták, hogy egyenesen utazzanak tovább, és ne térjenek le az útról. Így tettek, de amikor észrevették, hogy rossz irányba haladnak, akkor is folytatták útjukat egyenesen, ahogy mondták nekik. Az nem világos, hogy miért nem fordultak vissza, és miért hajtottak be egészen Ramallah központi részébe.

Az izraeli hadsereg a Ynet-nek kiemelte, hogy izraelieknek tilos és veszélyes belépni a palesztin fennhatóság alatt álló területekre.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp