Hanukakor a kanapédról nézheted a Zsifi filmjeit

Kattints a kínálatért, amelyet még 5 napig nézhetsz a Művész Távmozin keresztül! Izraeli filmajánló.

A-terv

1945-ben zsidó holokauszt-túlélők egy csoportja meg akarta mérgezni a németországi vízrendszert. A film ezt a veszélyes és merész titkos műveletet meséli el, melyet csak az A-tervnek hívtak, és a valóságon alapszik.

Vetítés: szerda 20:00

https://www.youtube.com/watch?v=qKR5_59AvJQ

Nevessünk kicsit! A Nászútravalóegy izraeli romkom, melyben egy menyasszony és egy vőlegény az esküvőjük éjszakáján érkezik meg pazar nászutas lakosztályukba. Amikor a menyasszony, Eleanor megtudja, hogy férje, Noam egy gyűrűt kapott esküvői ajándékként volt barátnőjétől, összevesznek, ami hamar elfajul. Eleanor ragaszkodik hozzá, hogy elinduljanak egy szürreális expedícióra, amelynek során visszaviszik az exbarátnőnek a gyűrűt. Az egyszerűnek tűnő feladat Jeruzsálem utcáin kóborolva egész estés Odüsszeiává fajul.

Vetítés: december 2. csütörtök 20:00

https://www.youtube.com/watch?v=GJ22R09Q27M

A végén még beléd szeretek című francia-izraeli film főszereplői eleinte akkor is szeretkeznek, ha nem ugyanabban az országban élnek: egyikőjük Párizsban van, másikuk Tel-Avivban. Az idő múlik, és a kommunikáció új formája megöli a magánéletüket. Végül – életükben először – igazán szerelembe esnek.

Vetítés: december 4. szombat, 20:00

https://www.youtube.com/watch?v=_b7bpjRdoDo

És végül egy igaz történet Mrs G.-ről, a fürdőruha-királynőrőlMrs. Lea Gottlieb a Gottex-fürdőruhák legendás tervezője, alapítója és tulajdonosa. A film a két lányával való bonyolult kapcsolatát és féktelen szenvedélyét követi nyomon, amiért súlyos árat fizetett.

Vetítés: december 5. szombat 20:00

https://www.youtube.com/watch?v=eFdDpjHYSyo

A teljes filmkínálatot a zsifi.org weboldalon lehet megnézni.

További izraeli filmekért kattints ide, az Izraeli Nagykövetség oldalára!

 

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp