Már hanukai gyertyát is lehet gyújtani a Google keresőjében

A Google különleges dekorációval kedveskedik azoknak, akik a hanuka ünnepével kapcsolatos szavakra keresnek rá.

A Google keresője már régóta megemlékezik valamilyen díszítéssel a hanuka ünnepéről. Kezdetben még csak kis Dávid-csillagokkal és trenderlikkel díszítették a keresőt, aztán egyre látványosabb grafikák jelentek meg a hanukával kapcsolatos szavakat keresők szeme előtt a monitorokon.

2015-től lehet virtuálisan trenderli játékot is játszhatunk a Google keresőjén, idén pedig már hanukai gyertyát is lehet gyújtani. Minden nap a szokásnak megfelelően, egyel több gyertya jelenik meg a virtuális hanukiában (hanukai gyertyatartóban).

Keressünk rá az egyszerűség kedvéért a hanuka szóra, majd az ott lévő grafikán kattintsunk rá a kis mozgó hanukiára, ekkor megjelenik egy nagyobb hanukia, amelyben a középső szolgagyertya (samesz) segítségével meggyújthatjuk az éppen aznapra megfelelő mennyiségű gyertyát. Miután a gyertyák leégtek, jön a meglepetés.

A tavalyihoz hasonlóan, idén is megtalálható a hanukai színező, amelyben mindenféle, az ünnephez kapcsolódó képzőművészeti alkotásokat lehet online színezgetni. Ha mindez nem volna elég, az oldal alján, a következő gomb feletti Google felirat o betűi helyett színes hanukai fánkok láthatók.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp