Nehéz sorsú gyerekeken segít az Or-ZSE roma származású hallgatója

Botos Viktor szerint a nehéz sorban nevelkedő gyerekek körében a korai iskolai lemorzsolódás az egyik legnagyobb probléma.

A Nógrádmegyeren élő Botos Viktor az Országos Rabbiképző – Zsidó Egyetem (OR-ZSE) harmadéves hallgatója, aki tanulmányai mellett sok időt szán arra, hogy a halmozottan hátrányos helyzetű fiatalokkal foglalkozzon.

Botos Viktor szerint a nehéz sorban nevelkedő gyerekek körében a korai iskolai lemorzsolódás az egyik legnagyobb probléma – olvasható a Nógrád Megyei Hírlap cikkében.

Ezen próbálnak segíteni a környéken működő jelenlétházak, amelyek feladata, hogy segítsék a hátrányos helyzetű gyermekek beilleszkedését a társadalomba. Egyik céljuk, hogy a fiatalok minél tovább az iskolában maradjanak, végezzék el az általános iskolát, és azt követően valamilyen szakmát tanuljanak, vagy érettségizzenek is le.

Virág Tifani, a rimóci Jelenléti ház munkatársa számítástechnikára oktatja a fiatalokat

Botos Viktor ide látogatott el többször is, és beszélt a gyerekekkel, a vezetőkkel és a szülőkkel.

„Nagyon jó, hogy a hátrányos helyzetű gyermekek általános iskolai tanulmányait a pedagógusok mellett a jelenlétház mentorai is segítik. Ezek a gyermekek nehéz szociokulturális háttérrel rendelkeznek, ezért is lényeges számukra a példaadás, a sok beszélgetés” – mondta Botos Viktor.

Botos Viktor
  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp