Izraeli sorozat lett a legjobb dráma a Nemzetközi Emmy-gálán

A Teherán lett az első olyan izraeli sorozat, amelyik megkapta a legjobb drámának járó elismerést.

Az izraeli közszolgálati Kan által gyártott sorozat fókuszában a Moszad ügynöknője, az Iránban született Tamar Rabinayan áll, akit azzal a céllal küldenek Teheránba, hogy meghekkeljen egy iráni atomreaktort. A küldetés azonban kudarcot vall, és az izraeli kém a szülővárosában reked, ahol az őt üldöző iráni hatóságok egyre közelebb kerülnek hozzá.

A sorozatot a Fauda egyik írója, Moshe Zonder jegyzi, és Magyarországon az Apple TV+ streaming szolgáltatónál lehet megtekinteni az első évad nyolc epizódját. A széria készítői az év elején bejelentették, hogy a Teherán második évadot fog kapni, amelyben többek között Glenn Close is szerepelni fog. A második évad valamikor 2022-ben érkezik az Apple TV-re.

A Teherán az első izraeli sorozat, amelyik megkapta a Nemzetközi Emmy-díjat a legjobb dráma kategóriában. Korábban két komédia, a Nebszu (2018-ban) és a Ramzor (2010-ben) nyerték el a legjobb vígjátéksorozatnak járó elismerést a Nemzetközi Emmy-gálán. (Kan)

Iránban ragadt izraeli kémnővel érkezik a Fauda írójának új sorozata – Kibic Magazin

A Teherán című új izraeli sorozatban a Moszad ügynöknője próbálja meghiusítani az irániak atomprogramját. A nyolc részes első évad az Apple TV-n lesz majd elérhető. Izraelben tegnap mutatták be a Teherán című sorozat első epizódját, amelyet többek között a egyik írója, Moshe Zonder jegyez.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp