Nevetséges pénzért akart kémkedni az izraeli védelmi miniszter után a takarító

A takarító egyébként négyszer ült már börtönben, elfelejtették átvilágítani.

Kémkedés gyanújába keveredett az izraeli védelmi miniszter, Benny Gantz rezidenciájának egy takarítója. A 37 éves, büntetett előéletű Omri Goren megkereste az iráni Black Shadow hacker csoportot, és felajánlotta, hogy pénzért cserébe információkat ad át, valamint megfertőzi kártevő programmal a főnöke számítógépét.

A hazaárulással felérő tervéért azonban csak 7000 dollárt (2 millió 281 ezer forintot) kért.

Ezt az összeget az izraeli média is kevesli, szinte kikéri magának, hogy ilyen pitiáner összegért kémkedett volna az ország egyik vezető politikusa után.

Goren ügyvédje szerint a takarító – paradox módon – a pénzért adta volna ki országa védelmi titkait, nem állt szándékában Izraelt veszélybe sodorni.

A takarító egyébként négyszer ült már börtönben, egyebek mellett fegyveres rablás és betörés miatt. Kellemetlen helyzetbe is került a Gantz otthonát biztosító Shin Bet biztonsági cég, mert mint kiderült, Gorent nem világították át, pedig elvileg tudni kéne, milyen embereknek van szabad bejárásuk az izraeli védelmi miniszter otthonába. Azt még tudni vélik, hogy a kémkedésről már azelőtt egyezség született, hogy Gorent felvették takarítónak a rezidenciára.

 

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp