Egy izraelit megölt, többeket megsebesített egy palesztin merénylő Jeruzsálemben

Egy palesztin fegyveres tüzet nyitott Jeruzsálem óvárosában vasárnap reggel. Öt embert megsebesített, mielőtt a biztonsági erők agyonlőtték

Jeruzsálem óvárosának egyik sikátorában nyitott tüzet egy 42 éves palesztin férfi. A sebesültek közül egy 26 éves civil kórházba szállítás után meghalt. A palesztin merénylő a Siratófalhoz közeli, a Templomhegyre, arab nevén a Haram al-Sarif teraszra vezető Lánckapu nevű, csakis muzulmánok belépését biztosító bejáratnál kezdett el lövöldözni.

A bejáratnál mindig fegyveres katonák ellenőrzik a forgalmat. A helyszínen lévő biztonságiak a merénylőt agyonlőtték. A terrorista, a Suafat nevű menekülttáborban élő 42 éves Fadi Abu Sahidam egy Beretta M12 típusú géppisztolyt használt. Egy kést is találtak holtteste mellett a terep átvizsgálásakor. A merénylő a Hamász tagja volt.

A Gázai övezetet irányító Hamász és az Iszlám Dzsihád nevű terrorszervezet üdvözölte a merényletet. A Hamász úgy fogalmazott, „a szent város mindaddig folytatja a harcot, amíg ki nem űzi az idegen megszállót … A fiatalok addig folytatják törvényes harcukat, amíg el nem érik szabadságukat, földjük felszabadítását és a szent helyek visszaadását”.

Négy nappal ezelőtt egy palesztin terrorista megkéselt két határőr katonát az Ateret Kohanim nevű vallásos iskola közelében, az óváros Damaszkuszi kapujánál. Azt a merénylőt is agyonlőtték a helyszínre érkező biztonságiak. (MTI, Ynet)

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp