Pedofíliával vádolnak egy izraeli gyermekpszichológust és meseírót

13 és 15 éves korában kényszerített szexuális együttlétre két nőt az ismert izraeli ultraortodox gyermekkönyvíró és terapeuta, Chaim Walder.

A botrány a Háárec nevű újság pénteki cikke alapján robbant ki, a három nő itt számolt be arról, hogy a most 52 éves író mit csinált velük korábban. Egyikük azt mondta, hogy körülbelül 20 évvel ezelőtt, 12 évesen küldték kezelésre őt Walderhez. Az író először csak bókolt neki, de ahogy betöltötte a 13-dik évét és menstruálni kezdett, lefeküdt vele egy hotelben.

A nő szerint már ez is traumát jelentett számára, de azt követően hetente többször is sor került az aktusra. Ezektől undorodott, de a férfi státusza miatt, és amiatt, hogy a beszélgetéseik alatt  –egyedülálló módon – felnőttként kezelte őt, nem tett semmit Walder ellen. Végül 16 éves korában ért véget a kapcsolat kettejük közt, a nő utólag is csak keveseknek beszélt a történtekről, írja a The Times of Israel.

Hasonló történetet osztott meg az újság hasábjain egy másik nő, aki 15 évesen került Walderhez. Egy harmadik nő viszont már huszonéves korában ismerkedett meg az íróval, aki állítása szerint visszaélt a pozíciójával és így kezdett szexuális kapcsolatba vele.

A nő panaszt tett a rendőrségen, de az ügyészek bizonyíték hiánya miatt lezárták az ügyet.

Chaim Walder ügyvédei reagáltak az vádakra. Tagadták az állítások igazságát, és vérvádakhoz hasonlították az ellene tett vallomásokat.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp