A kelet-európai zsidók, akik megalapították a nagy hollywoodi filmstúdiókat

Milyen hatással volt az ő zsidóságuk a korai mozgókép történetére? Beszélgetés Hirsch Tibor, Balázs Béla díjas filmkritikus és filmtörténésszel az Izraeli Kulturális Intézetben november 18-án, 18.30-tól.

„Nem elég magyarnak lenni, tehetségesnek is kell lenned” – ma már megoszlanak a vélemények arról, hogy ki mondta ezt a magyar filmóriások közül, de a szállóige jól mutatja a közismert tényt, hogy sok magyart dolgozott Hollywoodban annak korai időszakában. 🎞📽  Sőt, a nagyobb filmstúdiók szinte mindegyikét kelet-európai zsidó bevándorlók alapították…

De milyen hatással volt az ő zsidóságuk a korai mozgókép történetére? Hogyan jelenik meg a korai filmekben az identitáskeresésük? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keressük a választ november 18-án tartott, A mozgókép mozgatói című beszélgetésen. Aki pedig a válaszokat adja, nem más, mint Hirsch Tibor, Balázs Béla díjas filmkritikus és filmtörténész.

 

További információ itt érhető el.

Vigyázzunk Egymásra!

  • November 1-jétől az IKI-be történő belépés oltási igazolványhoz, vagy 72 óránál nem régebbi PCR teszthez kötött. Az oltási igazolások közül elfogadjuk a Magyar Állam, az Európai Unió, az Egyesült Államok és Izrael Állam által kiállított oltási igazolások mindegyikét magyar vagy angol nyelven és a magyar oltási igazolványt is.
  • A helyszínen a maszk viselése nem kötelező, de ajánlott
  • A rendezvény a mindenkori hazai szabályozásnak megfelelően valósul meg
  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp