Náci utalásokat találtak az oltási kampány plakátjain

A Mazsihisz elítéli azokat, akik az oltások és a nácizmus között bármiféle párhuzamot vonnak. Arra buzdítanak mindenkit, hogy oltassa be magát.

A Mazsihisz az elmúlt időszakban több jelzést kapott arról, hogy az oltási kampány plakátjait egyesek náci utalásokkal látják el, írják közleményükben.

Messzemenően elítéljük azokat, akik az oltások és a nácizmus között bármiféle párhuzamot vonnak. Ez éppúgy méltatlan a Holokauszt áldozataival és túlélőivel kapcsolatban, mint azokkal, akik a magyar egészségügyben napi szinten küzdenek a járvánnyal. A negyedik hullám küszöbén továbbra is arra buzdítunk mindenkit, tartsa be a védekezési intézkedéseket és oltassa be magát!

A Mazsihisz kezdeményezte, hogy a Magyarország Kormánya által meghirdetett oltási akcióhetet terjesszék ki a következő hétre, vagyis Hanuka ünnepének hetére is.

Ebben az időszakban ünnepeljük a fény csodáját, amely legyőzi a sötétséget, így bízunk és hiszünk benne, hogy az oltások segítenek elűzni a járvány sötétségét.

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége kezdettől fogva szorosan együttműködik a kormánnyal a járvány elleni védekezésben. A zsidó Szeretetkórház – a többi egyházi kórházhoz hasonlóan – aktívan kiveszi részét a nemzeti oltási programból, több tízezer magyar – nem zsidó – beoltásában vett részt.

A közleményben hangsúlyozzák, a Mazsihisz másfél éve küzd a járvány ellen. Fontosnak tartják, hogy az élet minél előbb visszatérjen a normális kerékvágásba, amihez viszont optimális átoltottságra van szükség.

Éppen ezért minden erőnkkel támogatjuk a védekezésben résztvevők munkáját, és határozottan visszautasítjuk az őket  érő nemtelen támadásokat.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp