A Jordán folyón kajakozva izzította be az ünnepi szezont az izraeli Mikulás

Izrael egyetlen hivatásos Télapója profi kerékpársokkal is tekert, majd helyi gyerekeknek osztott ajándékokat.

A Jeruzsálem óvárosában élő hivatásos Télapó a Golán-fennsíkra utazott, hogy megkezdje a készülődést a karácsonyra. Issza Anisz Kasszisszie azért választotta Izrael északi részét ünnepi üdvözlő videók forgatására, mert télen általában ez az ország leghavasabb tája, ami nem elhanyagolható szempont egy Mikulásnak.

A volt kosárlabdázó Kasszisszie már 15 éve tevékenykedik hivatásos Télapóként, miután elvégzett az Egyesült Államokban egy Mikulás-képző iskolát. Vendégül látta már a világ minden tájáról érkező Mikulásokat az óvárosban, és rendszeresen részt vesz a jeruzsálemi önkormányzat által szervezett karácsonyi ünnepségeken.

Az észak-izraeli kirándulása kajakozással kezdődött a Jordán folyón, ahová karácsonyfával és ajándékokkal a hátán érkezett. Ezt követően az izraeli profi kerékpáros csapat brit sztárjával, a négyszeres Tour de France-győztes Chris Froome-mal és csapattársaival kerékpározott a Kineret körül. Majd helyi gyerekkel találkozott. (Times of Israel)

Rénszarvasszán helyett teveháton közlekedik Izrael egyetlen hivatásos Mikulása – Kibic Magazin

Izrael egyetlen hivatásos Télapója keresztényeket, zsidókat és muszlimokat is szívesen vendégül lát jeruzsálemi otthonában. Izrael egyetlen hivatásos Télapója Jeruzsálem óvárosának keresztény negyedében lakik, rénszarvasszán helyett inkább tevén közlekedik, és a régió karácsony szempontjából kedvezőtlen klímáját egy hógép segítségével próbálja hangulatosabbá varázsolni.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp