Martin Scorsese lett Mundroczó új filmjének executive producere

A transzgenerációs traumákról szóló Evolúció hazai premierje a Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztiválon lesz, és november 25-én kerül a magyar mozikba.

A Match Factory bejelentette, hogy Martin Scorsese, Oscar®-díjas rendező Executive Producerként csatlakozott az Evolúció filmes csapatához. A film, amely egy család sorsát követi nyomon a II. világháborútól a mai Berlinig, Scorsese második együttműködése Mundruczó Kornél rendezővel és Wéber Kata forgatókönyvíróval a Pieces of a Woman után, amelyért Vanessa Kirby Oscar®-jelölést kapott a legjobb színésznő kategóriában.

Az Evolúció története három nemzedék – Éva, Léna és Jónás – kapcsolatát mutatja be, amelyet az  történelmi traumák öröksége és az identitáskeresés határoz meg, miközben minden erejükkel a gyógyulást keresik.

A nemzetközi kritikusokat is lenyűgözte a film drámai hatása, érzelmi mélysége és költőisége. Az angolszász filmszakmai lapok közül több méltatta a színészek megrendítő alakítását, forgatókönyvét és a film szuggesztív és egyszerre virtuóz képi világát.

Az alkotás világpremierje júliusban volt a Cannes-i Filmfesztivál Cannes Première szekciójában, ahol az angolszász kritikusok nagy elismeréssel fogadták. Az egyik főszerepet Monori Lili játssza, akinek a filmben nyújtott nagy horderejű alakítását Anthony Hopkins-hoz hasonlították.

Mundruczó Kornél a következőket nyilatkozta az Evolúcióról: „Ez a film lehetőséget adott arra, hogy Katával feltárjuk az identitás folyamatosan változó fogalmát, mind a magunk, mind az előttünk és utánunk élő generációk számára. Az a tény, hogy ez a rendkívül személyes történetekből álló triptichon megszólította Martin Scorsesét, nagyon sokat jelent számunkra, és reméljük, hogy a filmet megnézve a közönség is a maga módján tud majd reflektálni az identitás fogalmára.”

A film hivatalos plakátját Szűcs Attila Munkácsy Mihály-díjas festőművész készítette, akinek egyedi, hiperrealista formanyelvre épülő képi világa mindig is nagy hatással volt Mundruczó Kornélra. Az Evolúció rendezője szerint Szűcs Attila nézni tanít a képeivel, egy folyamatosan változó belső történetre ad lehetőséget a mindenkori nézőjének. Ez jellemzi az Evolúcióhoz készült plakátot is, amely Mundruczó Kornél értelmezésében egy olyan ölelést ábrázol, ahol nincs ott a másik.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp