A régi hősök ünnepén mondjuk ki azok nevét is, akik a ma hősei

Elindult a jelölés a Hanukatalizátor díjra. Jelölj te is!

Az elmúlt évek a közösségek számára is sok új kihívást hoztak, és sokak sok erőfeszítése volt, hogy a háló, amely megtart mindannyiunkat, szinte alig sérüljön.

A JCC Budapest – Bálint Ház arra kér mindenkit, hogy nevezze meg azokat a személyeket, szervezeteket, kezdeményezéseket, amelyek minden újonnan keletkezett nehézség, félelem és bizonytalanság ellenére hitet és kapaszkodót nyújtottak az elmúlt időszakban.

A régi hősök ünnepén mondjuk ki azok nevét is, akik a ma hősei.

Idén, a tavalyi évhez hasonlóan, egy kategóriában lehet jelölni, ám két nyertest hirdetnek majd. A JCC Budapest – Bálint Ház a díj történetében másodszor a közönségszavazás győztese mellé egy különdíjat is átad.

„Mi, akik a közösségért dolgozunk több, mint 25 éve, mi is szeretnénk kifejezni nagyrabecsülésünket egy fontos, példaértékű kezdeményezés, egyén vagy szervezet felé”, írják közleményükben.

A 2021-ES HANUKATALIZÁTOR MENETE*:

 • Jelölés: november 19-ig
 • Szavazás: november 26 – december 6.
 • Díjkiosztó a Bálint Házban (a vírushelyzettől függően offline vagy hibrid/online formában): december 9.

*A szavazás lezárulása után a díjakat 2021. december 9-én csütörtök este adják át, és a JCC Budapest – Bálint Ház weboldalán és Facebook oldalán is közzéteszik a nyerteseket.

 • A jelölés formája a “Szeretnék jelölni!” feliratra való kattintással elérhető űrlap kitöltése.
 • A jelölés mindenki számára nyílt és anonim.
 • Egy ember több jelöltet is javasolhat.
 • A jelölés egy maximum 400 karakteres indoklással együtt érvényes (ezeket szerkesztve közöljük).
 • A díjra nem jelölhető a JCC Budapest – Bálint Ház munkatársa.
 • Jelölési határidő: 2021. november 19. péntek 20:00.

A JCC Budapest – Bálint Ház 10 éve adja át a Hanukatalizátor díjat a zsidó közösség legaktívabb, leginspirálóbb tagjainak. A díjat nem véletlenül Hanuka környékére találták ki annak idején: ez az ünnepünk is a közösség erejéről szól, és természetesen a fényről, a reményről, az erőről. És akik másokért sokat tesznek, azok így vagy úgy, de mind ezeket az értékeket képviselik, sőt meg is valósítják őket. Így ilyentájt nem csak a hagyományos lángokat gyújtjuk meg, hanem a közösségünk szimbolikus fény-adóit is szeretnék kiemelni.

További információk

HANUKA, A FÉNY ÜNNEPE – Hanukatalizátor-díj

A JCC Budapest – Bálint Ház 10 éve adja át a Hanukatalizátor díjat a zsidó közösség legaktívabb, leginspirálóbb tagjainak. A díjat nem véletlenül Hanuka környékére találtuk ki annak idején: ez az ünnepünk is a közösség erejéről szól, és természetesen a fényről, a reményről, az erőről. És akik

 

 • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

  Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

  Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp