Egy új klippel emlékeznek Leonard Cohen halálának ötödik évfordulójára

Az énekes halála után kiadott Thanks for the Dance című album egyik dalához jelent meg egy friss videó.

Leonard Cohen 2016. november 7-én hunyt el. Három évvel a halála után fia, Adam Cohen vezetésével készült el a Thanks for the Dance című posztumusz album a legendás énekes utolsó, You Want It Darker című lemezéről visszamaradt felvételeket alapján.

Ezen a lemezen hallható a Puppets (Bábok) című dal, amelyhez a kiadó most egy új videóklipet jelentetett meg, ezzel emlékezve Cohen halálának ötödik évfordulójára. A videót rendező Daniel Askill a következőket mondta a klipről:

„Nagy ajándék volt számomra, hogy lehetőségem nyílt megalkotni ezeket a vizuális üzeneteket Leonard Cohen zenéjére. Cohennek hihetetlen képessége van arra, hogy hidat teremtsen a magasztos és a prózai – a metafizikai és a politikai – között. A Puppets-ben is ezt teszi, miközben sötét témákkal foglalkozik költői éleslátással.

A New Yorkban forgatott film egyetlen figura szimbolikus útját követi a sötétségen keresztül a transzcendencia felé. Sok szempontból vizuálisan rámutat arra a gondolatra, amelyet Leonard gyakran gyönyörűen, különböző módon idéz fel – hogy tapasztalataink sötétsége és fénye mélyen összefonódik – és talán egy alapvető szinten valójában egy és ugyanaz.”

(Pitchfork)

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp