Egy arab-izraeli ellentmondásos identitásáról szóló filmet jelöltek idén Oscar-díjra

A film Izraelben egy csomó díjat besöpört az izraeli Oscarnak is nevezett Ophir-díjátadón.

A Sayed Kashua könyve alapján készült Let It Be Morning című film képviseli Izraelt a legjobb külföldi film kategóriában 2022-ben a díjátadón.

A filmben egy arab-izraeli férfi küzd palesztin és izraeli identitásával. Az alkotás számos díjat besöpört az izraeli Oscar-díjnak is nevett Ophir-díjátadón, ezért nem is volt kérdés, hogy mi fogja képviselni Izraelt a 2022-es Oscar-gálán, írja a Jewish News.

A Let It Be Morning Sayed Kashua, Izrael egyik legjelentősebb izraeli-arab írójának könyvén alapul. A történet egy palesztin izraeli állampolgárt követ nyomon, aki megpróbál hazatérni Jeruzsálembe, miután meglátogatta a falut, ahol felnőtt, hogy részt vegyen egy esküvőn.

Amikor az izraeli hadsereg elzárja a Jeruzsálembe vezető utat, a férfi kénytelen a faluban maradni, ahol palesztin identitása viaskodik benne izraeli állampolgárságával.

A filmet Eran Kolirin zsidó-izraeli filmrendező rendezte, aki korábban a The Band’s Visit című alkotást is készítette. A Let It Be Morning összesen hét Ophir-díjat nyert az Izraeli Film- és Televízióakadémia múlt heti Tel-Aviv-i rendezvényén.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp