Az ország egyik legnépszerűbb egyetemére kerülhetnek be a diákok a BZSH Külkereskedelmi Technikumból

A megállapodásnak köszönhetően várhatóan könnyebb lehet a Technikum diákjainak bejutni a Budapesti Gazdasági Egyetemre.

A BZSH Külkereskedelmi Technikum mostantól együttműködésben indítja egyes képzéseit a Budapesti Gazdasági Egyetemmel.

Együttműködési keretmegállapodást írt alá a Budapesti Gazdasági Egyetem és a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) Külkereskedelmi Technikum. A megállapodásnak köszönhetően várhatóan könnyebb lehet a Technikum diákjainak bejutni az ország egyik legnépszerűbb egyetemének különböző szakjaira. Ezen kívül az a tudás és szakmai gyakorlat, amelyet a diákok megszereznek a Technikumban beleszámít majd a BGE-n végzett felsőoktatási tanulmányaikba.

„Az együttműködési keretmegállapodás aláírásával célunk, hogy a technikusi és az egyetemi képzést összehangoljuk, közösen kialakítsuk a technikusi szintű szakképzettséget nyújtó képzési programok és a felsőoktatás közötti tudásbeszámítás módszerét, megteremtsük a két képzési forma közötti átjárhatóság új modelljét”, mondta Prof. dr. Heidrich Balázs, a BGE rektora.

A BZSH Külkereskedelmi Technikum az érettségizettek számára nyújtott képzések mellett, 1+5 éves, két tannyelvű technikumi képzést indít a pályaválasztás előtt álló, az általános iskolát már elvégzett diákok számára. A Budapesti Gazdasági Egyetem partner abban, hogy a Technikum ugyanolyan országosan elismert, nagy presztízsű képzést adjon, mint a Budapesti Gazdasági Egyetem.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp