Új online felületen a zsidó közösségi projektek

A Közösségi Mozaik elnevezésű online felületen olyan meghatározó projekteket láthatunk az utóbbi évekből, amelyek a közösségi élet szinte minden területét lefedik.

Talmud és improvizációs színház, online diákverseny a zsidóságról, alternatív kulturális fesztivál, segítségnyújtás leszakadó falvakban – csak néhány a több mint 40 zsidó közösségi projektből, amelyek a közelmúltban valósultak meg civil szervezetek vagy új közösségi kezdeményezések által.

A JDC Mozaik Zsidó Közösségi Hub új, kétnyelvű online felületén olyan meghatározó projekteket láthatunk az utóbbi évekből, amelyek a közösségi élet szinte minden területét lefedik, legyen szó oktatásról, kultúráról, fiatalokkal való munkáról, hagyományról vagy éppen szociális ügyekről.

A válogatás kifejezetten a Mozaik Hub tag civil szervezetek és új kezdeményezések munkájára fókuszál, tehát olyanokéra, akik a JDC, illetve a Mozaik Hub szakmai támogatását, mint legközelebbi partnerei veszik igénybe.

A megjelenített projektek adatlapján a projektgazdák – egy rövid leíráson kívül – a Miért fontos? és a Miben különleges? kérdésekre válaszoltak. Az így kirajzolódó projektleírások tehát nem csak a megvalósított tevékenységekről, de arról is sokat elárulnak, hogy milyen közösségi vagy társadalmi igény hívta őket életre, és hogy milyen innovatív szemlélettel közelítenek az adott ügyhöz.

A felület készítőinek nem titkolt szándéka, hogy a projektek által összekösse a szervezeteket/kezdeményezéseket potenciális önkéntesekkel, leendő támogatókkal és partnerekkel egyaránt.

A Mozaik Zsidó Közösségi Hub a JDC kezdeményezése, nevéhez híven, egy sokszínű, nonprofit szakmai-közösségi tér, amely egyszerre biztosít infrastruktúrát és megosztott munkateret, konzultációs, mentorálási, valamint képzési és tanulási lehetősége zsidó közösségi szervezetek és új kezdeményezések számára.
  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp