Az akadálymentésítés hiánya miatt nem tudott bejutni egy izraeli miniszter az ENSZ klímacsúcsára

A kerekesszékes Karin Elharar energiaügyi miniszter szerint szomorú, hogy az ENSZ, amely a fogyatékossággal élők akadálymentesítését szorgalmazza, 2021-ben nem biztosítja az akadálymentesítést a rendezvényein.

Nem tudott részt venni a glasgow-i ENSZ-klímakonferencia (COP26) hétfői eseményein Karin Elharar izraeli energiaügyi miniszter, mivel a helyszín nem volt akadálymentesített, írja a Telex. A a klímacsúcs helyszínét csak két módon lehetett megközelíteni: gyalogosan, vagy pedig egy olyan buszjárattal, ami alkalmatlan volt kerekesszékes utasok szállítására.

Karin Elharar

Jair Lapid izraeli külügyminiszter szerint lehetetlen a jövőről, a klímáról és fenntarthatóságról gondoskodnunk, ha nem tudunk előbb a fogyatékkal élő emberekről. Az izraeli brit nagykövet, Neil Wigan Twitteren kért elnézést a kerekesszékes politikustól.

A klímacsúcs szervezői másnapra már megoldották, hogy Elharar is részt tudjon venni a további programokon, így kedden már ott lehetett Naftali Benet izraeli kormányfő és Boris Johnson brit miniszterelnök találkozóján. A Times of Israel beszámolója szerint Johnson sajnálatát fejezte ki a történtek miatt.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp