Egy helyszínen lesz Kálmán László és Kálmán C. György temetése

Tragikusan közel esett egymáshoz a nyelvész és irodalomkritikus testvére halála. Most majdnem egy időben és egy helyszínen lehet tőlük végső búcsút venni.

Kálmán László nyelvész, a nyelvtudományok kandidátusa, az ELTE BTK docense 64 évesen hunyt el október 10-én, halálát tüdőrák okozta. A gyászhírt még testvére, Kálmán C. György irodalomtörténész közölte a Facebook-oldalán. Majd egy héttel később, október 17-én Kálmán C. György is elhunyt. Ő 67 éves volt. A család közlése szerint szívprobléma okozta a halálát.

Mindkettejüket a Kozma utcai Új Köztemető szóróparcellájában búcsúztatják november 13-án, szombaton. Kálmán László temetése 10 órakor, Kálmán C. Györgyé közvetlenül utána, 11 órakor kezdődik.

Kapcsolódó írásunk:

Tragédia: egy héttel a testvére halála után elhunyt Kálmán C. György irodalmár – Kibic Magazin

Nemcsak a világ dolgain tudott jókat derülni, hanem saját magán is, neki ugyanis megvolt az a ritka emberi tulajdonsága, hogy nem vette túl komolyan saját magát – ám annál inkább tisztelte a másikban az Embert, írja a megemlékezésében a mazsihisz.hu. Vasárnap hajnalban meghalt Kálmán C. György egyetemi tanár, irodalomtörténész, kritikus, publicista 67 éves korában.

 

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp