Izrael kiadja Magyarországnak a kaposvári kettős gyilkosság vádlottját

A vád szerint az izraeli állampolgárságú arab férfi féltékenységből tüzet okozott, és megölte barátnőjét és annak édesanyját.

A Kaposvári Törvényszéken zajlik annak az izraeli arab férfinek a tárgyalása, akit azzal vádolnak, hogy 2018 októberében féltékenységből tüzet okozott, és megölte szerelmét, egy 21 éves egyetemista lányt és annak édesanyját a kaposvári Csokonai utcában, írja a sonline.hu.

A vádlott rendőrségi körözési fotója (Fotó: police.hu)

A lap beszámolója szerint a tárgyaláson a bíró ismertette, hogy az izraeli hatóságok elrendelték a férfi a kiadatását, ám a vádlott 30 napig fellebbezhet a döntés ellen, így valószínű, hogy legalább még fél évig nélküle folytatják a tárgyalást.

A vád szerint a most 32 éves elkövető 2018-ban Németországban ismerkedett meg az ott tanuló 21 éves magyar nővel. Kapcsolatuk komolyra fordult, a vádlott a párját a családjának is bemutatta Izraelben, a férfi többször tartózkodott szerelme és a nő édesanyjának kaposvári albérletében is.

A nő anyja ugyanakkor nem nézte jó szemmel a kapcsolatot, mert a férfi féltékeny volt, el akarta érni, hogy barátnője a felügyelete nélkül ne találkozzon más férfiakkal. A vádlott agresszív, számon kérő viselkedése miatt a lány 2018 októberében szakított, de hamar kibékült vele, a férfi pár nappal később, október 21-én a sértetteknél tölthette az éjszakát.

Hajnalban átment párja édesanyjának szobájába, egy puha anyaggal befogta az alvó asszony száját és az orrát, amitől néhány percen belül megfulladt. Ezután hasonló módon a barátnőjével is végzett. A vádlott tüzet okozott a lakásban cselekménye leplezésére. A tűz elől az erkélyre menekült, segítségért kiabált, a tűzoltók mentették ki.

Megkezdődött a kaposvári kettős emberöléssel vádolt izraeli férfi pere – Kibic Magazin

A férfi a vád szerint megölte magyar barátnőjét és barátnője édesanyját 2018-ban Kaposváron. Az első fokon eljáró bíróság a vádlott távollétében folytat eljárást, tekintettel arra, hogy még nem született döntés az idén februárban Izraelben elfogott férfi kiadatásáról. A törvényszék kedden és szerdán tanúkat, a bűncselekmény helyszínén a mentésben részt vett tűzoltókat, mentősöket, továbbá rendőröket hallgat meg az ügyben.

A helyszínre kiérkező tűzoltók vallomása szerint a teljesen összeégett holttestek békésen feküdtek, mintha álmukban érte volna őket a halál, pedig a füstmérgezés elől általában menekülni szoktak. A férfi meztelenül kiabált az erkélyről, de nem volt rajta koromnyom, tehát valószínűleg nem próbálta menteni az áldozatokat.

A férfi nem sérült meg, de egy napot kórházban töltött, másnap gépkocsival Belgrádba, onnan repülőgéppel Izraelbe utazott, így még az előtt elhagyta Magyarországot, hogy a szakértői vizsgálatok eredményéből kiderülhetett volna: a sértettek nem a tűz miatt haltak meg.

Az ügyészség több emberen elkövetett emberölés és közveszély okozás miatt nyújtott be vádiratot a Kaposvári Törvényszékhez.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp