A vaddisznók Jeruzsálemet sem kímélik

A lakosok aggódnak a vadállatok egyre markánsabb jelenléte miatt a Jeruzsálem agglomerációjában lévő településeken.

Az Izrael északi részén fekvő Haifa városát már egy ideje megszállás alatt tartják az élelemért a városba látogató vaddisznók. Tel-Aviv legnagyobb parkjában pedig az aranysakál lett mindennapos látvány évekkel ezelőtt. A koronavírus-járvány miatti lezárások csak kedveztek a vadállatok városi terjeszkedésének.

Most a Jeruzsálem agglomerációjában található Mevaszeret Cion nevű település házai között tűnnek fel csapatostul a vaddisznók, de a helyi lakosok hiénák és sülök gyakori jelenlétét is észlelik a kertekben.

A nyár folyamán több nagyobb erdőtűz is pusztított a Jeruzsálem környéki hegyekben, így több vadállat elvesztette megszokott életterét. Kényszerből az ember lakta településeken keresnek élelmet és vizet. Ezzel viszont az a gond, hogy anyagi károkat okoznak és a frászt hozzák a lakosokra, Haifán nemrég egy nő szenvedett sérüléseket vaddisznótámadás következtében.

Mevaszeret Cion önkormányzata kerítéssel próbál védekezni a betolakodókkal szemben, egyelőre nem nagy sikerrel. Pedig a kerítésen kívül élelmet és vizet helyeznek ki az állatok számára, azok mégis egyre nagyobb számban érkeznek a lakott területekre. (N12)

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp