Transznemű orvos lett az első nő, akit Amerika négycsillagos admirálisnőjének választottak meg

A bejelentés az LMBTQ+ Történelmi Hónap eredményeire épül, és jelentős előrelépés a befogadóbb társadalom megteremtéséért folytatott munkánk során”, mondta az Egyesült Államok Egészségügyi és Emberi Szolgálatok Minisztériuma.

Joe Biden elnök kormánya hétfőn Rachel Levine-t, az amerikai egészségügy egyik vezető tisztviselőjé nevezte ki az Egyesült Államok Közegészségügyi Szolgálata (USPHS) megbízott testületének „első női négycsillagos admirálisává” — írja a Daily Wire.

A 63 éves Levine a pennsylvaniai egészségügyi minisztérium titkáraként dolgozott, mielőtt a Biden-kormányban az Egészségügyi és Emberi Szolgálatok Minisztériumának egészségügyi minisztehelyettesévé nevezték ki. Levine – születése szerint férfi – az első nyíltan transznemű tisztviselő, akit az amerikai szenátus elfogadott.

„Levine admirális mostantól az USPHS Commissioned Corps legmagasabb rangú tisztviselője és az első női négycsillagos admirális. Levine admirális a Közegészségügyi Szolgálat 6000 tisztjét fogja vezetni, akik elkötelezetten szolgálják nemzetünk legkiszolgáltatottabb, és legsebezhetőbb lakosságát” – mondta az Egyesült Államok Egészségügyi és Emberi Szolgálatok Minisztériuma.

„A mai történelmi bejelentés az LMBTQ+ Történelmi Hónap eredményeire épül, és jelentős előrelépés a befogadóbb társadalom megteremtéséért folytatott munkánk során”, tették hozzá.

Transznemű zsidó orvos lesz az amerikai egészségügyi miniszter-helyettes – Kibic Magazin

Ő az első transznemű politikus, aki az USA szövetségi kormányában ennyire magas pozíciót kap. Rachel Levine lesz a Biden-kormány egészségügyi miniszter-helyettese – írja a Politico. Levine a Harvardon végzett gyermekorvosként, mai kinevezése előtt pedig Pennsylvania állam egészségügyi minisztere volt, és kiemelten foglalkozott a koronavírussal. Ennek köszönhetően széles körű ismertségre tett szert államszerte.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp