Izrael november 1-től fogadja a beoltott vagy gyógyult turistákat

A kormány döntése alapján több olyan oltást is elfogadnak a belépéshez, amelyekkel Izraelben nem oltanak.

Izraelbe a járvány kitörése óta csak csoportosan léphettek be turisták, november 1-től azonban a beoltott vagy kigyógyult látogatókat is fogadni fogják. Korábban július 1. volt az a dátum, amikortól a nem csoportosan érkező turisták beléphettek volna az országba, a negyedik hullám felfutása miatt viszont el kellet halasztani a nyitást.

A Ben-Gurion nemzetközi repülőtér Izraelben (Fotó: Djampa / Wikimedia Commons)

Nem kapnak engedélyt a belépésre azon országok állampolgárai, ahol terjedni látszik a koronavírus delta variánsának, új AY4.2 jelzésű alváltozata, illetve a járványhelyzet miatt piros besorolást kapott államokból érkezők.

A többi országból azok léphetnek be november 1-től Izraelbe, akik a következő vakcinák két dózisával lettek beoltva: Pfizer, Moderna, AstraZeneca és a kínai Sinovac, illetve Sinopharm, valamint eltelt két hét a második dózis beadása után. Ezen kívül Izrael az egydózisú Janssen-vakcinát is elismeri.

Izrael egyelőre nem ismeri el az orosz Szputnyik V vakcinát, de ez valószínűleg változni fog azután, hogy Naftali Benet izraeli miniszterelnök a holnapi napon találkozni fog Vlagyimir Putyin orosz elnökkel.

A beoltottakon túl Izraelbe beléphetnek azok a turisták is, akik fertőzöttek voltak, de már kigyógyultak, és ezt 11 napnál régebbi pozitív PCR-teszttel tudják igazolni. Valamint azok a gyógyultak, akik kaptak legalább egy dózist az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által elismert vakcinák egyikéből szintén beléphetnek az országba. (Ynet)

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp