A divatkirály Ralph Lauren büszke zsidó örökségére, és tartja a zsidó ünnepeket

„Az emberek azt kérdezik, hogyan tud egy bronxi zsidó gyerek így öltözködni? Ez a pénznek vagy a származásnak köszönhető?”

82 éves lett Ralph Lauren, aki 1939. október 14 -én született a New York-i Bronxban, Frieda és Frank Lifshitz fiaként. Szülei askenázi zsidó bevándorlók volt a fehérorosz Pinskből. A Lifshitz család átlagos középosztálybeli életmódot folytatott. Ralph Lauren New Yorkban nőtt fel, és a Marsha Stern Talmudical Academy-be és a DeWitt Clinton High School-ba járt.

Már tizenéves korában híres volt a divat iránti érzékéről, és arról, hogy mindig jobb életre törekedett. Középiskolában nyakkendőket árult az osztálytársainak.

„A nyakkendők egyébként kézzel készültek” – mesélte büszkén Lauren. „Akkoriban még a luxus nyakkendőket sem lehetett 5 dollárnál többért eladni darabonként. Az enyémek 12-15 dollárba kerültek. Az ilyen luxus egy egyszerű termék esetében forradalminak számított.”

Nem sokkal később Lauren világhírre tett szert, és ikonikus divattervezővé vált. Ma már a Ralph Lauren Corporation nevű globális vállalat több milliárd dolláros bevételt termel.

Lauren azt mondja, büszke zsidó örökségére, és ünnepli a zsidó ünnepeket.

„Az emberek azt kérdezik, hogyan tud egy bronxi zsidó gyerek így öltözködni? Ez a pénznek vagy a származásnak köszönhető? Erre én azt felelem, nem, ez kizárólag az álmokon múlik” – mondja Ralph Lauren.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp