Izrael 2030-ban együtt rendezhetne foci vb-t egy másik közel-keleti országgal

Gianni Infantino FIFA-elnök szerint Izrael akár az Egyesült Arab Emírségekkel is rendezhetne közösen labdarúgó-világbajnokságot a jövőben.

Gianni Infantino, a FIFA elnöke a Jerusalem Post által rendezett konferenciára érkezett Izraelbe, ahol többek között arról is kérdezték, hogy Izrael rendezhetne-e a jövőben labdarúgó-világbajnokságot. Amire Infantino azt válaszolta, hogy „semmi sem lehetetlen”.

Gianni Infantino (Fotó: Az ENSZ Kábítószer-ellenőrzési és Bűnmegelőzési Hivatala / Wikimedia Commons)

Naftali Bennett miniszterelnök ezt követően találkozott a FIFA elnökével, aki most először látogatott el Izraelbe. Találkozójuk során Infantino megvitatta annak lehetőségét, hogy Izrael közösen rendezhetné meg a 2030-as világbajnokságot valamely közel-keleti szomszédjával, például az Egyesült Arab Emírségekkel.

„Az elmúlt hónapokban sokat beszélgettünk, miután az Egyesült Arab Emírségek és Izrael aláírta a normalizációs megállapodást. Így felvetődött a társrendezés lehetősége” – mondta a FIFA elnöke. „Katar utáni következő világbajnokságnak Kanada, Mexikó és az Egyesült Államok ad otthont, nyilvánvalóan három hatalmas ország. Akkor miért is ne lehetne akár Izrael a következő?” – tette hozzá Infantino.

Amikor még Izrael is részt vett a foci vb-n – Kibic Magazin

Izraelnek csak egyetlen egyszer , az1970-ben Mexikóban rendezett világbajnokságra sikerült kijutnia. Pedig már 1934-ben is próbálkoztak, igaz, akkor még más néven. A ma induló labdarúgó-világbajnokágon saját résztvevő válogatott híján nemcsak itt nálunk kell azon törniük a fejüket a focirajongóknak, hogy kinek szurkoljanak, de Izraelben is igen hasonló a helyzet.

Izrael eddig egyetlen alkalommal, 1970-ben, a mexikói foci vb-re tudott kijutni. Jelenleg az izraeli válogatott a selejtezőcsoport harmadik helyén található, és két fordulóval a vége előtt már csak matematikai esélyük maradt a rájátszást érő második hely megszerzésére. (Jerusalem Post)

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp