Náci rendezvényt tartottak egy népszerű győri szórakozóhelyen

Győr egyetlen élőzenére szakosodott szubkulturális klubjában, a Dongóban rendszeresen tartanak náci rendezvényeket.

A szórakozóhely mindezt nem veri nagy dobra, de maguk a náci szervezetek – A Légió Hungária, a Blood and Honour, azaz a Vér és Becsület és a C18 –  2020-ban még beszámoltak az itt tartott rendezvényeikről. Idén már ők sem verik ezt nagy dobra, ám a közzétett fotókból kiderül, a Dongó továbbra is a rendelkezésükre áll, írja a TEV.

Legutóbb 2021. szeptember 11-én tartottak horogkeresztekkel dekorált rendezvényt a koncertteremben. A Propeller megkereste a szórakozóhely vezetőit, akiktől azt kérdezték: volt-e náluk olyan szélsőjobboldali rendezvény, ahol tiltott önkényuralmi jelképeket használtak.

A vezetőség úgy válaszolt, hogy magánrendezvény volt. Azt a felvetést nem kommentálták, hogy tartják-e problémának pénzért kiadni a helyet nyíltan uszító és szélsőséges csoportosulásoknak.

Neonáci együttesek léptek fel Győrött – Kibic Magazin

A szervező C18 egy gyilkosságokkal és merényletekkel összefüggésbe hozott nemzetközi szélsőjobbos hálózat tagja. „A C18 a Combat 18 rövidítése. A „combat” csatát jelent, a „18″ az ábécé első és nyolcadik betűjét jelöli: „a” és „h”, azaz Adolf Hitler. A Combat 18-at a neonáci – nevét a Hitlerjugend jelmondatából származtató – Vér és Becsület (Blood & Honour) katonai szárnyaként emlegetik.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp