Magyarországról menekült el a holokauszt idején Shira Haas, az Unorthodox színésznője nagymamája

Egy megható Instagram-bejegyzést osztott meg Shira Haas magyar származású nagymamájáról, aki a napokban hunyt el.

“A nagymamám, szerelmem, elmúlt” – írta a posztban a “Shtisel” és az “Unorthodox” című tévéműsorok izraeli sztárja a nagymamájáról, akiről még 2020-ban mesélte el az MTV-nek, hogy magyarországi holokauszt-túlélő. Haas nagyapja pedig megjárta Auschwitzot is.

“Egy igazi túlélő, aki a holokausztban szinte az egész családját elveszítette. A legszebb bosszú a szerelem volt. 4 gyermeke, 13 unokája és 16 dédunokája született”- írta a mostani posztban. “Ő volt a legenergikusabb, legokosabb, legviccesebb, legszellemesebb és legkedvesebb ember, akivel valaha találkoztam” – tette hozzá héberül.

Haas azt mondja, hogy nagyszülei, bár nem voltak vallásosak, felelősséget éreztek a zsidó népért. „Világi családból származom, a nagyszüleim Izraelben találkoztak, és amikor megismerkedtek, az volt a legfontosabb a számukra, hogy családot alapítsanak, és újraalkossák azt, amit mások el akartak pusztítani”, mondta.

Az egyik fotón a nagymamájával látható, a másikon egymás kezét fogják.

Haas nemzetközi hírnévre tett szert Esty főszerepével a Netflix Unorthodox című sorozatában. Korábban Ruchami szerepét játszotta a Shtisel című izraeli televíziós sorozatban. A tervek szerint Golda Meir volt miniszterelnököt is ő alakítja majd a közelgő “Oroszlánnő” sorozatban, amely Meir életén alapul, és amelyet Barbara Streisand készített.

 

View this post on Instagram

 
Shira Haas (@shirahaas) által megosztott bejegyzés

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp