„Simon Peresz szexuálisan zaklatott”, állítja egy volt munkáspárti képviselőnő

Colette Avital 7 évig szolgált a Munkáspártban képviselőként, és két olyan esetről számolt be, amelynek során az állítása szerint Simon Peresz volt izraeli elnök és miniszterelnök bántalmazta vagy zaklatta őt.

Colette Avital a Haaretz-nek adott interjúban arról beszélt, hogy Simon Peresz miniszterelnökként szexuálisan zaklatta őt a 80-as években.

„Peresz egy találkozó végén az ajtóhoz szorított és megpróbált megcsókolni 1984 -ben, miniszterelnökként”, nyilatkozta.

Ezenkívül Avital elmondta azt is, hogy Peresz meghívta őt reggelizni a hotelszobájába, amikor Peresz az ellenzék vezetője volt és Párizsban volt együtt diplomáciai ügyekben tárgyalni, írja a jpost.com.

Colette Avital a 80-as években

Avital szerint Peresz megpróbálta az ágy felé lökdösni, amikor belépett a szobájába, de ő ellenállt próbálkozásainak, majd elhagyta a helységet.

Avital azt állította, hogy jelentette az esetet Peresz tanácsadójának, Yossi Beilin-nek, és kérte, hogy ne hagyják őt egyedül Peresszel, ha a férfi legközelebb Párizsba látogat, ahol Avital akkoriban diplomáciai szolgálatot teljesített.

Avital 38 évig szolgált a külügyminisztériumban, és az állítólagos incidensek után is Peresznél dolgozott. Arra a kérdésre, hogy miért maradt továbbra is nála, Avital azt mondta, hogy ezek az incidensek “általánosak” voltak abban az időben.

Simon Peresz kétszer volt Izrael miniszterelnöke és kétszer ideiglenes kormányfő; pályafutása alatt összesen 12 kormányban szolgált. Az izraeli függetlenségi háború alatt és után több diplomáciai és katonai posztot töltött be. 1994-ben Jichák Rabinnal és Jasszer Arafattal együtt megkapta a Nobel-békedíjat az Oslói megállapodáshoz vezető izraeli–palesztin béketárgyalásokért, melyeken külügyminiszterként vett részt. 2016-ban halt meg Tel-Avivban.

Colette Avital
  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp