3 millió euró értékű náci tárgyakat találtak egy pedofil férfi otthonában

A gyűjteményt akkor fedezték fel, amikor a rendőrök elfogatóparancsot adtak ki a férfi ellen, és elmentek az otthonába. A gyanú szerint a férfi megerőszakolt egy kiskorút, és bántalmazott más gyerekeket a társasházban.

A Rio de Janeiro-i rendőrség szerdán közölte, hogy becslések szerint 3 millió euró értékű náci emléktárgyakat és fegyvereket találtak egy kiskorú megerőszakolásával gyanúsított brazil férfi otthonában.

A riói polgári rendőrség közölte, hogy több mint 1000 tárgyat találtak az 58 éves gyanúsított otthonában, köztük náci egyenruhákat, folyóiratokat, festményeket, náci jelvényeket, Adolf Hitler képeit, zászlókat és a Harmadik Birodalom kitüntetéseit. Találtak korabeli fegyvereket és lőszereket is, írja a jpost.com.

Mindezt azután fedezték fel, hogy a rendőrök elmentek a férfi otthonába, hogy letartóztassák.  A gyanú szerint a férfi megerőszakolt egy kiskorút és bántalmazott más gyerekeket. A gyanúsítottat illegális fegyvertartással és rasszizmussal is vádolják.

“Látszólag okos, kifinomult férfi, de valójában holokauszt-tagadó, homofób, pedofil és azt mondja, hogy homoszexuálisokra vadászik” – mondta Luis Armond, az ügy vezető nyomozója a Reutersnek. – „Nem vagyok orvos, de számomra őrült pszichopatának tűnik.”

Armond szerint a gyanúsított egy gazdag befektetői családból származik, és valószínűleg örökségét használta fel a gyűjtemény kialakításához. A nyomozó becslése szerint egy magas rangú náci egyenruha körülbelül 250 000 euróba kerülhet.

A rendőrség vizsgálja a gyanúsított kapcsolatát a nácikkal és más szélsőjobboldali csoportokkal, és megpróbálja megállapítani, hogy aktív volt-e ilyen területen.

A nyomozó szerint át kell adni a gyűjteményt egy múzeumnak.

“Ez valami teljesen szokatlan és sokkoló” – mondta.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp