Antiszemita falfirkák jelentek meg az auschwitzi barakkok falán

A lengyel rendőrség vizsgálatot indított az Auschwitz-Birkenaui Emlékhelyen és Múzeumban történt antiszemita vandalizmus ügyében.

Az auschwitzi koncentrációs tábor kilenc barakkjának falára fújtak fel ismeretlenek angol és német nyelvű antiszemita feliratokat, közölte az Auschwitz-Birkenaui Emlékhely és Múzeum. A feliratok tartalmát nem részletezték, a közlemény szerint van köztük olyan, amely tagadja a holokausztot, illetve az antiszemiták körében gyakran használt Biblia-idézet.

Auschwitz (Fotó: Wikimedia Commons)

A közlemény kitért arra, hogy a helyszínen a komoly biztonsági intézkedéseknek köszönhetően ritkák az ehhez hasonló vandál cselekmények. Miután az esetről minden szükséges információt átadnak a rendőrségnek, a múzeum munkatársai el fogják távolítani a gyalázkodó feliratokat a barakkok faláról.

A vandál cselekmény „felháborító támadás az emberi történelem egyik legnagyobb tragédiájának szimbóluma ellen, és rendkívül fájdalmas csapás a német náci Auschwitz-Birkenau tábor összes áldozatának emlékére” – közölte a múzeum, amely reményét fejezte ki, hogy a tettesek kézre kerülnek, és megkapják méltó büntetésüket. (JTA)

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp