Dávid-csillagot viselt a nyakában, ezért nem szolgálták ki egy lipcsei hotelben a zenészt

A Westin Leipzig nevű szálloda egyik alkalmazottja közölte Gil Ofarim német-izraeli énekessel, hogy amennyiben nem teszi el Dávid-csillagos nyakláncát, nem csekkolhat be a hotelbe.

Gil Ofarim kedd este osztott meg egy videót az Instagramján, amelyben arról beszél, hogy szeretett volna becsekkolni a Westin Leipzig nevű szállodába, de ezt nem tehette meg Dávid-csillagos nyaklánca miatt. A német-izraeli énekes a sorban várt, hogy bejelentkezzen a hotelbe, amikor feltűnt neki, hogy olyanokat elé engedtek, akik később érkeztek, mint ő. Amikor ezt szóvá tette, az egyik alkalmazott közölte vele, hogy le kell vennie a nyakláncát ahhoz, hogy kiszolgálják.

A videó gyorsan terjedni kezdett a közösségi médiában, nagy felháborodást váltva ki. Hamarosan egy több száz fős demonstráció kerekedett a szálloda előtt, több tüntető Dávid-csillagos és muszlim félholdas táblákkal tiltakozott, és antiszemitizmussal vádolták a hotel dolgozóit.

Az esetet követően a Westin Leipzig szóvivője azt közölte, hogy a szálloda aggodalmasnak tartja, és rendkívül komolyan veszi az ügyet. A hotel felvette a kapcsolatot Ofarimmal, hogy további részleteket tudjon meg a történtekről.

A Németországi Zsidók Központi Tanácsa közleményében megdöbbentőnek nevezte a szállodában tanúsított antiszemita magatartást. Lipcse a legnagyobb város Szászországban, Németország azon régiójában, amely az ország szélsőjobboldali politikai pártja, az AfD egyik fellegvárának számít. (JTA)

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp