Dávid-csillagot viselt a nyakában, ezért nem szolgálták ki egy lipcsei hotelben a zenészt

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

A Westin Leipzig nevű szálloda egyik alkalmazottja közölte Gil Ofarim német-izraeli énekessel, hogy amennyiben nem teszi el Dávid-csillagos nyakláncát, nem csekkolhat be a hotelbe.

Gil Ofarim kedd este osztott meg egy videót az Instagramján, amelyben arról beszél, hogy szeretett volna becsekkolni a Westin Leipzig nevű szállodába, de ezt nem tehette meg Dávid-csillagos nyaklánca miatt. A német-izraeli énekes a sorban várt, hogy bejelentkezzen a hotelbe, amikor feltűnt neki, hogy olyanokat elé engedtek, akik később érkeztek, mint ő. Amikor ezt szóvá tette, az egyik alkalmazott közölte vele, hogy le kell vennie a nyakláncát ahhoz, hogy kiszolgálják.

A videó gyorsan terjedni kezdett a közösségi médiában, nagy felháborodást váltva ki. Hamarosan egy több száz fős demonstráció kerekedett a szálloda előtt, több tüntető Dávid-csillagos és muszlim félholdas táblákkal tiltakozott, és antiszemitizmussal vádolták a hotel dolgozóit.

Az esetet követően a Westin Leipzig szóvivője azt közölte, hogy a szálloda aggodalmasnak tartja, és rendkívül komolyan veszi az ügyet. A hotel felvette a kapcsolatot Ofarimmal, hogy további részleteket tudjon meg a történtekről.

A Németországi Zsidók Központi Tanácsa közleményében megdöbbentőnek nevezte a szállodában tanúsított antiszemita magatartást. Lipcse a legnagyobb város Szászországban, Németország azon régiójában, amely az ország szélsőjobboldali politikai pártja, az AfD egyik fellegvárának számít. (JTA)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp