Zsidók, keresztények és muszlimok közösen távolítottak el horogkereszteket egy zsidó temetőben Argentínában

Sante Fe zsidó temetőjében a múlt héten jelentek meg horogkeresztek, amelyek egyikét a holokauszt áldozatai emlékét őrző részre festették ismeretlenek.

Miután a múlt héten náci graffitiket találtak egy argentin zsidó temetőben, a helyi zsidó közösség többet akart tenni annál, hogy egyszerűen csak lefesti azokat. Ezért a Buenos Airestől mintegy 500 kilométerre fekvő Sante Fe zsidó közössége összehívta más vallási csoportok képviselőit, hogy együtt távolítsák el a horogkereszteket, amelyek egyike a holokauszt áldozatainak emlékét őrző részen volt található.

Fotó: Comunidad Israelita De Santa Fe / Facebook

A horogkeresztek eltávolításán keresztények és muzulmánok, valamint számos helyi csoport képviselői vettek részt, és az eseményt online közvetítették. A videón több ember is látható volt, amint a horogkereszteket mázolják, majd a különböző csoportok képviselőinek kommentárjai következtek.

„Ez gyűlöletcselekmény, amely nem maradhat büntetlenül” – mondta Horacio Roitman, a DAIA argentin zsidó csoport Santa Fe-i képviselője az egyik helyi újságnak az esemény előtt. „A történtek tisztázásával az egész társadalom számára adósak maradtak” – tette hozzá.

A Santa Fe-i zsidó temetőben történt vandalizmust Buenos Airesben történt incidensek sorozata előzte meg. Akkor ugyan nem találtak náci vagy más antiszemita jelképeket, a zsidó vezetők pedig kifogásolták a biztonsági intézkedések hiányát. (JTA)

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp