Újabb náci karlendítős fotó került elő a jobbikos alpolgármesterről

Farkas Péter Barnabás, Ózd alpolgármestere ezúttal nehezen magyarázható módon lendít kart egy lengyel múzeum zsidóüldözést bemutató kiállításán.

Az előzőnél egyértelműbb fotót mutat be az ATV-hez köthető naphire.hu portál a Jobbikban politizáló Farkas Péter Barnabásról, amint egy lengyelországi múzeumban, a zsidók üldözését bemutató kiállításon náci karlendítéssel pózol.

Fotó: naphire.hu

A jobbikos Farkas Péter Barnabás 2018-ban járt egy küldöttséggel Katowicében, ahol a Szilézia történetét bemutató múzeumba is ellátogattak. Ózd alpolgármesteréről a múzeumnak a zsidóüldözésről szóló részén készült egy olyan fotó, ahol éppen a nácik karlendítéséhez eléggé hasonló mozdulatot tesz.

Farkas ezt azzal magyarázta, hogy nem karlendített, hanem integetett, mivel egy csoportképhez hívta társait. Az amúgy elég nagy területű múzeumnak pont azt a részét találta ugyanis alkalmasnak a fotózásra, ahol éppen a nácik zsidóüldözését mutatják be. „A kéztartásom nem náci karlendítés volt, hanem egy pillanatfelvétel erről a mozdulatomról, aljas rágalom ennek ellenkezőjét belemagyarázni” – írta korábban a politikus.

Pont ott integetett náci karlendítéshez hasonló módon, ahol a zsidóüldözést mutatja be egy múzeum – Kibic Magazin

Farkas Péter Barnabást, Ózd jobbikos alpolgármesterét Katowicében, a Szilézia történetét bemutató múzeumban fotózták le, amint éppen karját lendítve „int társainak”. A Jobbikban politizáló Farkas Péter Barnabás még 2018-ban járt egy ózdi küldöttséggel Katowicében, a Szilézia történetét bemutató múzeumban.

A fotó nyilvánosságra kerülését követően a Mazsihisz azt ajánlotta Farkas számára, hogy látogasson el a Páva utcai Holokauszt Emlékközpontba, és adjon egyértelmű nyilatkozatot a médiának és a magyar zsidó közösségnek arról, hogy nem számít a szélsőséges eszméket vallók szavazataira. A jobbikos alpolgármester pedig közölte, hogy nem számít ilyen szavazatokra, és elfogadja a Mazsihisz invitálását.

Farkas ekkor még a Jobbik, a DK, az LMP, a Momentum és az MMM jelöltjeként indult az előválasztáson Borsod-Abaúj-Zemplén megye 3-as számú választókerületében. Miután az első „integetős” fotó nyilvánosságra került, a politikus mögül a Jobbik és a DK kivételével kihátráltak a pártok, Farkas pedig vereséget szenvedett az MSZP és a Párbeszéd által indított Kiss Sándorral szemben.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp