Klasszikus héber online nyelvtanfolyam indul a Szim Salom Hitközségben

A tanfolyamot ajánljuk mindazoknak, akik a bibliai héber alapjait szeretnék megismerni, illetve azoknak, akik bár/bát micvára vagy betérésre készülnek.


A Tóra olvasásra felkészítő online tanfolyam során egy tanéven keresztül megismerkedünk a klasszikus – bibliai héber nyelv alapjaival. Közösen végzett gyakorlatok, írásbeli és szóbeli házi feladatok segítségével felkészülünk a tórai szövegek önálló olvasására, és megtanuljuk a klasszikus héber szótár használatát is.

A tanfolyam október 7-én indul, a 90 perces foglalkozások csütörtökönként lesznek 17:00 órától 18:30-ig, zoom-os online órák keretében.

Az órákat Balogh Katalin fogja tartani, bemutatkozása alább olvasható.

A tervek szerint az első félévben 15 foglalkozás lesz az alábbi időpontokban:

  • október 7., 14., 21., 28.,
  • november 4., 11., 18., 25.,
  • december 2., 9., 16.,
  • január 6., 13., 20., 27.

A féléves tandíj összege: 30.000 Ft.

A tankönyv ingyenes, pdf formában biztosítjuk.
A kurzust minimum 7 fő jelentkezése esetén indítjuk el, s a csoport létszáma legfeljebb 10 fő lehet.

Jelentkezés október 5-ig az info@szimsalom.hu email címen.

 

BALOGH KATALIN BEMUTATKOZÁSA
Balogh Katalin vagyok. Budapesten, 1968. augusztus 15-én születtem. Tanulmányaimat az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán végeztem. Francia nyelv és irodalom-, valamint Történelem Szakon 1992-ben, majd Hebraisztika Szakon 1997-ben szereztem diplomát. Szakképzettségem bölcsésztanár és hebraista kutató.

1992 és 1997 között a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Budapesti Tanárképző Tagozatán francia nyelvet tanítottam. Rendszeresen óraadóként dolgozom a PPKE BTK Keleti Nyelvek és Kultúrák, az ELTE BTK Hebraisztika Szakán, valamint a Sapientia Szerzetesi és Hittudományi Főiskola Biblikus Tanszékén. Oktatási területem a klasszikus héber nyelvtan, bibliai szövegolvasás, zsidó liturgia és ókortörténet.

Francia és klasszikus héber nyelvből felsőfokú, angol nyelvből középfokú, olasz nyelvből alapfokú vizsgákkal rendelkezem.

A nyelveken kívül nagyon szeretek zenélni, táncolni, sportolni és kirándulni. Ha tehetem, szabad időmet a természetben töltöm családommal és barátaimmal. Heti rendszerességgel jógázom.

Nagyon szeretek tanítani; a héber nyelv oktatásában különösen elkötelezett vagyok. Szeretnék mindenkinek kedvet csinálni ehhez a gyönyörű stúdiumhoz!

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp