Antiszemita csoport tagjait vádol állam elleni bűncselekmény elkövetésével az ügyészség

A feltételezett elkövetőket hétfőn emberölés előkészületének gyanújával vették őrizetbe, ami kedden kiegészült alkotmányos rend erőszakos megváltoztatására irányuló bűntettel.

Állam elleni bűncselekmény elkövetésével is meggyanúsította az ügyészség a Magyarok Felelős Nemzeti Kormánya elnevezésű csoport két vezetőjét kedden – tudatta a Központi Nyomozó Főügyészség közleményben az MTI-vel.

Az ügyészség szerint a gyanúsítottak létrehozták az úgynevezett Magyarok Felelős Nemzeti Kormánya nevű, az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatására irányuló szervezetet, egyiküket bírói hatalommal ruházták fel, míg a másik gyanúsított feladata a végrehajtói hatalom megszervezése volt.

A gyanúsítottak új „alkotmányt” is megfogalmaztak, melynek egyik pontja szerint a társadalom minden tagjának „mindazzal szemben, aki vagy ami megsérti az alkotmányos alapelvek előző pontokban megfogalmazott értékrendjét, joga és kötelessége a hűtlenség vádja nélkül akár élete árán is ellentmondani és ellenállni”.

A gyanúsítottak részben nyílt, részben konspirált tagságú szervezetet működtettek, amelyet a közösségi médiában is megjelenítettek. A gyanúsítottak – antiszemita nézeteik hangoztatása mellett – az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatására konkrét intézkedéseket tettek, amikor tagságukat a gyűlésükön és az interneten keresztül közéleti szereplők megölésére hívták fel.

Magyarország egy New Yorkban bejegyzett izraeli cég – Kibic Magazin

Antiszemita összeesküvés-elmélet és egy ismert szélsőséges figura bukkantak fel a gyereküket anyakönyveztetni nem hajlandó dusnoki pár körül. Nemrég a gyámhatóság a rendőrség segítségével kiemelt egy négy hónapos gyereket egy fiatal pártól a Bács-Kiskun megyei Dusnokon. Az eljárást azért hajtották végre, mert a szülők nem voltak hajlandóak anyakönyveztetni az újszülöttet, aki a kötelező oltásokat sem kapta meg, illetve megtagadták a hatóságokkal való együttműködést.

A nyomozó ügyészség indítványozta a gyanúsítottak letartóztatását, a kényszerintézkedés tárgyában a Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírája dönt – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség.

A Telex úgy értesült, hogy a gyanúsítottak között van az ismert radikális antiszemita Posta Imre is. A katonai múlttal rendelkező Posta korábban a Köztársasági Őrezred pszichológusa volt, leszerelését követően olyan kijelentésekkel keltett feltűnést, mint hogy a rendőrség Moszad-ügynökökkel van tele.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp