Magyar lelkész az egyetlen európai Izrael legfőbb keresztény szövetségesei között

Az Izrael Szövetségesei Alapítvány hálózata világszerte 50 ország parlamentjében összesen több mint 1200 Izrael-párti törvényhozó parlamenti képviselőt fog össze.
Szukkot előestéjén jelent meg az Izrael Allies Foundation (Izrael Szövetségesei Alapítvány, IAF) listája, amely a világ 50 legbefolyásosabb, Izraelt támogatója előtt tiszteleg. A névsort Mike Pence volt amerikai alelnök vezeti, akinek kulcsszerepe volt abban, hogy az Egyesült Államok Jeruzsálembe helyezte át a nagykövetségét, valamint következetesen kiállt Izrael jogai védelmében.

A Breitbart hangsúlyozza, hogy Pence mellett két további republikánus politikus – Nikky Haley volt amerikai ENSZ-nagykövet és Mike Pompeo, korábbi védelmi miniszter – is szerepel az első tíz helyezett között. Ő hárman egyaránt szóba jöhetnek jelöltként a 2024-es amerikai elnökválasztáson is.

Az Izrael Szövetségesei Alapítvány hálózata világszerte 50 ország parlamentjében összesen több mint 1200 Izrael-párti törvényhozó parlamenti képviselőt fog össze, és a szervezet az izraeli parlament mellett képviselteti magát az amerikai kongresszusban valamint az Európai Parlamentben is.

„Ez a lista a zsidók és keresztények között a 21. században formálódó új típusú kapcsolatokat tükrözi. Az Izrael melletti keresztény támogatás ma erősebb, mint korábban bármikor” – nyilatkozta a Bretibartnak az IAF vezetője, Josh Reinstein.

A nemzetközi lista magyar vonatkozása, hogy az első 50 között egyedüli európai személyiségként, a 13. helyen Németh Sándor, a Hit Gyülekezetének alapító vezetője szerepel.

Az IAF a magyarországi egyházi vezetővel kapcsolatban kiemelte, hogy Németh Sándor olyan közösség vezetője, amely „az elmúlt 40 évben a zsidó közösségen kívül az ország első számú kulturális erejévé vált Izrael erkölcsi és gyakorlati támogatása terén”.

Németh Sándor

A lista összeállítói úgy vélik, hogy a Hit Gyülekezete „befolyása Magyarországon és a határokon túl messze meghaladja a 70.000 fős tagságot, az országos televíziós és oktatási intézményeiknek, aktivistáik által szervezett politikai eseményeknek, Izrael-témájú nemzetközi konferenciáiknak és törvényhozási kezdeményezéseiknek köszönhetően”, továbbá
„amikor szükség volt rá, felemelték hangjukat tömegtüntetések formájában az antiszemitizmus és anticionizmus ellen, írja a Hetek.hu.

Politikai lobbitevékenységük és kiterjedt kulturális diplomáciájuk hozzájárult ahhoz, hogy a zsidó állam iránti őszinte tiszteletet és nagyrabecsülést érző turisták folyamatos forgalma indult meg Izraelbe”.

Az 50 fős listán szerepel még továbbá Jon Voight Oscar-díjas színész; a világ legnagyobb keresztény gyülekezetének vezetője, a dél-koreai Dr. Young Hoon Lee; Tim Teebow amerikai futball-sztár, Steve Green amerikai milliárdos, a washigtoni Biblia Múzeum alapítója valamint Tony Abbot volt ausztrál miniszterelnök.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp