Leonardo DiCaprio befektet egy izraeli mesterséges húst előállító start-up-ba

Az Aleph Farms módosított szarvasmarhasejtekből állít elő steak-et, és ezzel fontos szerepet játszik az élelmiszer-rendszer átalakításában, amely az egyik legsürgetőbb feladat a klímaválság leküzdésében.

Színész és környezetvédelmi aktivista nem hozta nyilvánosságra, mennyi pénzzel járult hozzá az izraeli cég működéséhez, amely legutóbb összesen 105 millió dollárt szedett be az új támogatóktól.

A filmsztár a közlemény szerint a holland székhelyű, alt-meat startupot, a Mosa Meat-et is támogatta. A holland cég 2013-ban mutatta be az első tenyésztett hamburgert. Az Aleph Farms 2018 óta állít elő mesterséges steak-et. A nyilatkozat szerint DiCaprio tanácsadóként csatlakozik mindkét start-uphoz, írja a The Times of Israel.

A színész a környezetbarát Leonardo DiCaprio Alapítványával régóta támogatja a környezetvédelmet. Eddig összesen100 millió dollárt adományozott az oroszlánok, valamint a mangrove erdők megmentésére, az őslakosok jogainak védelmére és arra, hogy szélesebb körben elérhető legyen a megfizethető napenergia.

A színész 2019-ben csatlakozott milliárdos befektetőkhöz és filantrópokhoz, hogy létrehozzon egy új nonprofit szervezetet, a Föld Szövetséget, amelynek feladata az éghajlatváltozás kezelése és a biodiverzitás csökkenésének megállítása.

“Az éghajlati válság leküzdésének egyik leghatékonyabb módja az élelmiszer-rendszer átalakítása” – mondta DiCaprio szerdán közzétett közleményében. „A Mosa Meat és az Aleph Farms új lehetőségeket kínál a világ marhahús iránti keresletének kielégítésére, miközben megoldja a jelenlegi ipari marhahús-termelés néhány legsürgetőbb kérdését. Nagyon örülök, hogy tanácsadóként és befektetőként csatlakozhatom hozzájuk.”

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp