Leonardo DiCaprio befektet egy izraeli mesterséges húst előállító start-up-ba

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Az Aleph Farms módosított szarvasmarhasejtekből állít elő steak-et, és ezzel fontos szerepet játszik az élelmiszer-rendszer átalakításában, amely az egyik legsürgetőbb feladat a klímaválság leküzdésében.

Színész és környezetvédelmi aktivista nem hozta nyilvánosságra, mennyi pénzzel járult hozzá az izraeli cég működéséhez, amely legutóbb összesen 105 millió dollárt szedett be az új támogatóktól.

A filmsztár a közlemény szerint a holland székhelyű, alt-meat startupot, a Mosa Meat-et is támogatta. A holland cég 2013-ban mutatta be az első tenyésztett hamburgert. Az Aleph Farms 2018 óta állít elő mesterséges steak-et. A nyilatkozat szerint DiCaprio tanácsadóként csatlakozik mindkét start-uphoz, írja a The Times of Israel.

A színész a környezetbarát Leonardo DiCaprio Alapítványával régóta támogatja a környezetvédelmet. Eddig összesen100 millió dollárt adományozott az oroszlánok, valamint a mangrove erdők megmentésére, az őslakosok jogainak védelmére és arra, hogy szélesebb körben elérhető legyen a megfizethető napenergia.

A színész 2019-ben csatlakozott milliárdos befektetőkhöz és filantrópokhoz, hogy létrehozzon egy új nonprofit szervezetet, a Föld Szövetséget, amelynek feladata az éghajlatváltozás kezelése és a biodiverzitás csökkenésének megállítása.

“Az éghajlati válság leküzdésének egyik leghatékonyabb módja az élelmiszer-rendszer átalakítása” – mondta DiCaprio szerdán közzétett közleményében. „A Mosa Meat és az Aleph Farms új lehetőségeket kínál a világ marhahús iránti keresletének kielégítésére, miközben megoldja a jelenlegi ipari marhahús-termelés néhány legsürgetőbb kérdését. Nagyon örülök, hogy tanácsadóként és befektetőként csatlakozhatom hozzájuk.”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp