Közel 400 millió forintot adományoz Mark Zuckerberg zsidó közösségek támogatására

A Facebook nagy részét irányító házaspár nagy jótékonysági hatalommá vált 2015 -ben, amikor elindította a Chan-Zuckerberg kezdeményezést. Ráadásul Zuckerberg és Chan egyre többet beszélt zsidó identitásáról az elmúlt években a nyilvánosság előtt.

A Facebook alapítója, Mark Zuckerberg és felesége, Priscilla Chan 1,3 millió dollárt adományozott 11 zsidó szervezetnek – jelentette az eJewish Philanthropy.

Zuckerberg és Chan egyre többet beszélt zsidó identitásáról az elmúlt években a nyilvánosság előtt. Ezen kívül a házaspár többször találkozott rabbikkal és tudósokkal, hogy a judaizmusról, valamint a zsidó közösségről tanulhassanak – írja az eJewish Philanthropy.

“Mark és Priscilla korábban már kinyilvánították személyes elköteleződésüket, de ezek a konkrét támogatások tovább erősítik a kapcsolatukat a közösséggel”, mondta a házaspár szóvivője.

A Facebook nagy részét irányító házaspár nagy jótékonysági hatalommá vált 2015 -ben, amikor elindította a Chan-Zuckerberg kezdeményezést, és ígéretet tett arra, hogy Facebook vagyonának 99%-át jótékony célra ajánlja fel. Az eJewish Philanthropy szerint a zsidó közösségnek nyújtott adományok nem ebből a büdzséből, hanem a házaspár családi vagyonából származnak.

Priscilla Chan és Mark Zuckerberg

A támogatottak közül kettő országos méretű szervezet: a OneTable a zsidó fiatalok által szervezett sabbatvacsorákat segíti, a PJ Library pedig ingyenes zsidó gyermekkönyveket és zenét forgalmaz.

De a többi elsősorban a helyi igényeket szolgálja San Francisco környékén. Három oktatási intézmény és három nyári tábor, valamint közösségi központok, család- és gyermeksegítő szolgálatok kaptak még támogatást, illetve egy új közöségi média kampány is készül majd az antiszemitizmus csökkentésére.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp