Közel 400 millió forintot adományoz Mark Zuckerberg zsidó közösségek támogatására

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

A Facebook nagy részét irányító házaspár nagy jótékonysági hatalommá vált 2015 -ben, amikor elindította a Chan-Zuckerberg kezdeményezést. Ráadásul Zuckerberg és Chan egyre többet beszélt zsidó identitásáról az elmúlt években a nyilvánosság előtt.

A Facebook alapítója, Mark Zuckerberg és felesége, Priscilla Chan 1,3 millió dollárt adományozott 11 zsidó szervezetnek – jelentette az eJewish Philanthropy.

Zuckerberg és Chan egyre többet beszélt zsidó identitásáról az elmúlt években a nyilvánosság előtt. Ezen kívül a házaspár többször találkozott rabbikkal és tudósokkal, hogy a judaizmusról, valamint a zsidó közösségről tanulhassanak – írja az eJewish Philanthropy.

“Mark és Priscilla korábban már kinyilvánították személyes elköteleződésüket, de ezek a konkrét támogatások tovább erősítik a kapcsolatukat a közösséggel”, mondta a házaspár szóvivője.

A Facebook nagy részét irányító házaspár nagy jótékonysági hatalommá vált 2015 -ben, amikor elindította a Chan-Zuckerberg kezdeményezést, és ígéretet tett arra, hogy Facebook vagyonának 99%-át jótékony célra ajánlja fel. Az eJewish Philanthropy szerint a zsidó közösségnek nyújtott adományok nem ebből a büdzséből, hanem a házaspár családi vagyonából származnak.

Priscilla Chan és Mark Zuckerberg

A támogatottak közül kettő országos méretű szervezet: a OneTable a zsidó fiatalok által szervezett sabbatvacsorákat segíti, a PJ Library pedig ingyenes zsidó gyermekkönyveket és zenét forgalmaz.

De a többi elsősorban a helyi igényeket szolgálja San Francisco környékén. Három oktatási intézmény és három nyári tábor, valamint közösségi központok, család- és gyermeksegítő szolgálatok kaptak még támogatást, illetve egy új közöségi média kampány is készül majd az antiszemitizmus csökkentésére.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp