Krav Magát tanulnak a jeruzsálemi diákok az iskolákban

A program célja, hogy biztonságosabbá tegye Jeruzsálem városát, és többek között védelmet jelentsen a szexuális jellegű támadások ellen.

A jeruzsálemi önkormányzat augusztusban jelentette be, hogy az iskolai oktatás keretében kötelező lesz a Krav Maga elsajátítása a 9-10. osztályos tanulók számára.

A program az iskolai tanterv része lesz, és a tanári kar, valamint a szülők is részt vehetnek a képzésben.

A program célja, hogy biztonságosabbá tegye Jeruzsálem városát, és többek között védelmet jelentsen a szexuális jellegű támadások ellen.

A műhely célja, hogy megtanítsa azonosítani és megelőzni azokat a helyzeteket, amelyek veszélyes szexuális magatartáshoz vezethetnek, írja a jpost.com.

Az elmúlt években egyre gyakoribbá váltak a szexuális zaklatások, ezért döntött úgy a város, hogy bevezeti az önvédelmi módszer megtanítását az iskolákban. 2020-ban egy 16 éves lányt erőszakolt meg mintegy 30 férfi az eilati Red Sea Hotelben. Ugyanebben az évben korábban egy izraeli férfiakból álló csoport erőszakolt meg egy 19 éves brit nőt a ciprusi Ayia Napában.

A Krav Maga (szó szerint “kontaktharc”) egy önvédelmi és harci rendszer, amelyet az IDF fejlesztett ki és tanított katonáknak, és amely a mindennapi élet valós helyzeteire, például szexuális támadásokra vagy terrortámadásokra nyújt önvédelmi módszert az egyén számára.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp