A gasztronómia köré szerveződnek a Judafest idei programjai

Ismert írók, színészek, szakácsok és újságírók kedvenc és számukra fontos ételeiket és receptjeiket osztják meg a Judafest színpadán. Az ételeket pedig a helyszínen meg is lehet kóstolni.

A JCC Budapest – Bálint Ház a 14. Judafestet rendezi a hónap végén a belváros szívében. Az utcafesztivál két okból is különleges: az egyik, hogy a Civil Korzó 2021 rendezvénnyel együtt szervezik, az Erzsébet Kultúrpiknik keretein belül. Ráadásul a gasztronómia köré szerveződnek a programjai.

 

A Bálint Háznak fontos egy sokszínű és szolidáris magyar társadalom felépítésében való részvétel, így a Judafestnek is ott a helye Erzsébetváros azon eseményén, ami a magyar civil szervezeteket vonultatja fel.

A fesztivált most az evés és a beszéd témái köré szervezik: ismert írók, színészek, szakácsok és újságírók kedvenc és számukra fontos ételeiket és receptjeiket osztják meg. Ezek a személyes történetek a Judafest színpadán elevenednek meg felolvasások, beszélgetések és improvizációs színházi formában, az ételeket pedig a helyszínen meg is lehet kóstolni.

Az eseményen Dragomán György író, Fűszeres Eszter szakács,blogger, Harsányi Bence, a Momentán Társulat vezetője, Nyáry Luca író, újságíró, Péterfy Bori színész, énekes, Steiner Kristóf újságíró, gasztroblogger és Toronyi Zsuzsanna, a Magyar Zsidó Múzeum és Levéltár igazgatója vesznek részt. A házigazda Borbás Gergő, az Itt és Most társulat művészeti vezetője lesz, a napot pedig a Lóci játszik zenekar akusztikus koncertje zárja.

Kapcsolódó programként Kóser Judafest című körbevezetést és szombatfogadást tartanak a Rumbach Zsinagógában, majd másnap este a Rumbach Zsinagóga kertjében a Zsidó és Izraeli Filmfesztivál extra kiadásában a Hummusz című filmet nézhetik meg az érdeklődők. Mindkét esemény regisztrációhoz kötött, jelentkezni a fesztivál honlapján lehet.

A JCC Budapest – Bálint Ház bemutatja:
Judafest
Egy étel – egy történet
2021.09.26. vasárnap, 10:00-20:00
Madách tér

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp