Tóth Gabi férje, Krausz Gábor őszintén beszélt zsidó származásáról

A sztárséf zsidó édesapja egy Dávid csillagos medált hozott ajándékba az unokája keresztelőjére.

Az utóbbi hetekben sok kritika érte Tóth Gabi énekesnőt, amiért az Eucharisztikus Kongresszus arca lett, és váratlanul mélyen hívő keresztényként lépett a nyilvánosság elé. Ennek kapcsán férje, Krausz Gábor séf is még inkább reflektorfénybe került, és igyekszik feleségét megvédeni a támadásoktól.

A séf a Story Magazinnak nyilatkozott arról, hogy más a vallásuk Tóth Gabival, de ez inkább erősíti, mint gyengíti a kapcsolatukat.

Krausz Gábor édesapja gyerekként ortodox zsidó nevelést kapott, nagyapja rabbi volt. A séf elmondta, hogy édesanyja elvesztése megingatta a hitében, de ettől még zsidó embernek tartja magát. Édesanyja 10 éves korában halt meg, Krausz Gábor és húga egyedül maradt az édesapjával, aki sokat utazott üzleti ügyei miatt.

Annak ellenére, hogy Krausz Gábor zsidónak tartja magát, nem bánta, hogy a lányukat, Hanna Rózát megkeresztelték Tóth Gabi kérésére.

„A ceremóniára édesapám is eljött. Hozott egy Dávid csillag-medált ajándékba, és csak annyit kért, hogy az unokája egyszer ismerkedjen meg a mi családunk vallásával is”, mondta Krausz Gábor.

Hozzátette: az ő esetükben a keresztény és a zsidó kultúra egybeforrt, hasonló értékeket képviselnek, úgy, mint a család, az elfogadás. Krausz Gábor reméli, egy jobb értékrendet teremthetnek kislányuknak azzal, hogy különböző vallásúak Tóth Gabival.

 

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp