Tel-Aviv és Budapest a világ legjobb városai között

A Time Out magazin gyűjtötte össze a 2021-es év 37 legjobb városát. Tel-Aviv a 10 legjobb között végzett.

A brit Time Out magazin 27 ezer olvasóinak szavazata alapján állította össze azt a listát, amelyen a világ 37 legjobb városa került fel. A listán Tel-Aviv a 8. helyre került, míg Budapest a 29. legjobb város lett. Az első három helyen San Francisco, Amszterdam és Manchester végzett.

Tel-Aviv a világ 55-dik legkevésbé stresszes városa – Kibic Magazin

Budapest egy hellyel előzi meg az izraeli várost a 100-as listán. 55-dik helyen áll Tel-Aviv a német Care Vaay által készített tanulmányban, amely azt vizsgálta, stressz szempontjából melyek a legkevésbé és a leginkább élhető városok a világon. Tel-Aviv a 100-as lista középmezőnyében helyezkedik el, közvetlenül Budapest után.

A lap Tel-Aviv kapcsán azt emeli ki, hogy a járvány okozta lezárások és a turisták elmaradása miatt a lakosok kénytelenek voltak a sosem pihenő városukat egy kicsit mégis leállítani. Ennek ellenére ahogy lehetőség adódott rögtön képesek voltak újraindítani a várost. Említik még a térség legnagyobb Pride-felvonulását, a vegán ételek széles kínálatát, valamint a pörgős éjszakai életet.

Kiemelt helyszínnek a Karmel piacot jelölték meg, a Time Out szerint ez a város lüktető szíve, ahol a helyiek fűszereket, humuszt, falafelt és más friss, biotermékeket árulnak, vagy csak felhajtanak egy-egy pohár sört vagy megisznak egy arakot.

Budapesten leginkább a budai hegyek, a parkok sokasága és a folyópart adta lehetőségek keltették fel a magazin szerkesztőinek figyelmét.

Budapest és Tel-Aviv a világ legmegfizethetőbb városai között – Kibic Magazin

Egy új tanulmány szerint Budapest a legmegfizethetőbb város az üzleti tevékenység folytatása szempontjából. Tel-Aviv pedig a tizedik lett ebben a kategóriában. Az angliai székhelyű Utility Bidder a fizetéseket, az irodai költségeket, az villanyszámlát, az internet díjakat és a társasági adót hasonlította össze az OECD országok 70 városában.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp