Rendőrök kerítettek be egy imádkozókkal teli zsinagógát Ausztráliában

A bent tartózkodók a zsidó újév, ros hásáná alkalmából gyűltek össze, megszegve ezzel a helyi járványügyi rendelkezéseket.

Az ausztrál rendőrség kedden súlyos pénzbírságot szabott ki egy melbourne-i zsinagóga látogatóira akik, ros rásáná alkalmából tartottak istentiszteletet. Az ultraortodox csoport tagjai ezzel megszegték a járványügyi zárlatról szóló rendeletet.

Rendőrök veszik körbe a melbourne-i Ripponlea zsinagógát elhagyókat

A helyi rendőrök bejelentésre érkeztek a zsinagógához, ahol nagyjából 100 imádkozó tartózkodott. Az istentisztelet résztvevői nem voltak hajlandóak elhagyni a zsinagógát a rendőri felszólítás ellenére. Mivel a rendőrök nem akartak erőszakkal behatolni a zsinagógába, ezért körbevették az épületet, és megvárták, hogy a résztvevők kijöjjenek.

Az újévi ima résztvevői végül késő éjszaka hagyták el a helyszínt, a rendőrök pedig mindenkit 5452 ausztrál dolláros (közel 1,2 millió forint) büntetéssel sújtottak.

Victoria államban, ahol Melbourne is található, szigorú lakhelyelhagyási tilalom van érvényben, a lakosoknak – egyéb korlátozások mellett – tilos gyűléseket tartaniuk vagy elhagyniuk otthonaikat esténként a kijárási tilalom ideje alatt.

A Victoria Zsidó Közösségi Tanács a múlt héten közzétett egy videót, amelyben arra szólította fel a helyi zsidókat, hogy tartsák be a koronavírus miatti korlátozásokat, és otthon ünnepeljék a zsidó újévet. (Times of Israel)

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp