Karácsony: Iványi Gáborék adnak reményt azoknak, akikről az Orbán-kormány lemondott

Iványi Gábor Budapest díszpolgára lett.

Múlt hét szerdán döntött a fővárosi közgyűlés Iványi Gábor díszpolgárságáról. Karácsony Gergely főpolgármester kötelességének tartja kiállni mellette és a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség mellett.

„Ez az ügy másról sem szól, csak Orbán Viktor személyes bosszújáról”, mondta Karácsony Gergely Iványi díszpolgári címe kapcsán.

Szerinte ha Orbán Viktor bosszújáról van szó, akkor a fideszes kereszténydemokráciába belefér, hogy az állam aljas eszközökkel próbálja meg ellehetetleníti azokat, akik a legnemesebb küldetésért dolgoznak: az elesettek és hátrányos helyzetűek támogatásáért.

Dési János, Karácsony Gergely, Gábor György, Závada Pál, Iványi Gábor (balról jobbra)

Karácsony kiemelte, Iványiék adnak hitet és reményt azoknak, akikről az Orbán-kormány lemondott. Iványi Gáborék mintegy ezer munkavállalóért és több ezer ember ellátásáért vállalnak felelősséget úgy, hogy a Fidesz több százmillió forintot von el a közösség által üzemeltetett intézményektől, és a magyar állam a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága döntése alapján megítélt kártérítést sem hajlandó kifizetni.

A főpolgármester azt ígérete, hogy ellenzéki győzelem esetén 2022 után jóvátételt fognak kapni azok az egyházi státuszukat vesztett, valódi egyházak, amelyek fontos munkával segítik a magyar társadalmat.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp